Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uspjeh kontroverznog spektakla 'Noah'
Darren Anonofsky i Paramount ipak su uspjeli, film je u prvom vikendu imao priličnu gledanost

Uspjeh kontroverznog spektakla 'Noah'

Paramount može odahnuti: unatoč svim kontroverzama, spektakl Noah odlično je prošao svoj prvi vikend prikazivanja i zasjeo na prva mjesta!

Noah je u SAD-u startao s odličnih 44 milijuna dolara, a u ostatku svijeta s 51 milijun što znači da je film svoj prvi vikend zaradio fantastičnih 95 milijuna dolara (budžet 125 milijuna)!

Redatelj Darren Anonofsky ovim startom zaradio je više, nego sa svoja prva četiri filma, a Russell Crowe, koji je utjelovio glavnu, naslovnu ulogu također može biti i više nego zadovoljan budući da mu je ovo najbolji debi ikada.

Podsjetimo, u posljednje vrijeme uspjeh filma bio je upitan zbog raznih negodovanja vjerskih zajednica oko vjerodostojnosti filma zbog čega Noah više nije obilježen kao biblijski spektakl, već samo kao akcija/avantura/drama kako se ljudi ne bi zabunili da je riječ o doslovnom prenošenju Biblije, već samo redateljevo viđenje događaja.

Od ostalih zanimljivosti valja spomenuti kako je avantura Različita svoj drugi vikend zaradila još 26,5 milijuna dolara, a Muppeti u bijegu 11 milijuna što je nešto malo bolje od prvog dijela Muppeti iz 2011. godine.

Na četvrtom mjestu svoj se četvrti tjedan prikazivanja nalazi animirana avantura Avanture gospodina Peabodya i Shermana sa svjetskom zaradom od 218 milijuna dolara, a petorku zaključuje drama God's Not Dead.

Kao zanimljivost valja izdvojiti Sabotažu Arnolda Schwarzeneggera koja je startala zajedno s Noah, te koja je glavnom glumcu za razliku od Russella Crowea donijela potpuno suprotan, neslavni rekord: najgore otvaranje u posljednja tri desetljeća!

Kapetan Amerika: Ratnik zime, koji u naša i američka kina stiže ovaj četvrtak, startao je u većini kina diljem svijeta gdje je zaradio 75 milijuna dolara.

Osim novog Kapetana Amerike, u našim kinima u četvrtak će s prikazivanjem početi i komedija Duži put do dna, humorna drama Hotel Grand Budapest te povijesna drama Iscjeljitelj.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala