Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Poznate ličnosti na filmu
Donosimo kratki pregled glumaca koji su utjelovili popularne povijesne, biblijske i suvremene ličnosti

Poznate ličnosti na filmu

Foto: Reddit

Ove godine čekaju nas čak dva filma sa biblijskim likovima – kroz mjesec dana nas očekuje film Noa sa Russellom Croweom u naslovnoj ulozi, a u prosincu dolazi Exodus sa Christianom Baleom u ulozi Mojsija. Možda potaknut time Redditov korisnik VictorVan dao si je truda pa je složio iscrpnu galeriju u kojoj je dao izvrstan pregled glumaca koji su utjelovili poznate ličnosti. Donosimo Vam kratak odabir, a cijele galerije pogledajte ovdje.

Bog

Vrhovno biblijsko biće često se spominjalo u raznim filmovima no nismo ga baš prečesto mogli vidjeti u ljudskom obliku. No najzanimljivija utjelovljenja svakako su pružili Morgan Freeman u filmu Svemogući Bruce te Alanis Morissette u Dogmi.

Mojsije

Jedna od uloga koja je obilježila karijeru Charltona Hestona upravo je uloga Mojsija u filmu Deset zapovijedi. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se u njoj snaći Christian Bale u ovogodišnjem Exodusu Ridleya Scotta.

Marija Magdalena

Još jedna biblijska ličnost koju su utjelovile mnoge glumice no nevjerojatna Monica Bellucci, koja se našla u toj ulozi u filmu Pasija nadmašila je apsolutno sve druge.

Kleopatra

Prekrasna Monica Bellucci našla se i u ulozi ove povijesne vladarice u filmu Asterix i Obelix: Misija Kleopatra no Kleopatra koju najviše pamtimo jest ona glumačke legende Elizabeth Taylor u istoimenom filmu iz 1963. godine.

Kralj Arthur

Britanskog monarha kralja Arthura utjelovili su neki od velikana glumačkog svijeta, uključujući i legendu Seana Conneryja u filmu Prvi vitez, zatim Clive Owen u filmu Kralj Arthur te nezamjenjivi montypythonovac Graham Chapman u Monty Python i Sveti Gral.

Al Capone

Jedan od najpoznatijih američkih mafijaša i kriminalaca često je korišten u raznim filmskim i televizijskim ostvarenjima te su snimani i filmovi isključivo o njemu. Među poznatijim glumcima koji su ga utjelovili su Robert De Niro u filmu Nedodirljivi te Stephen Graham u seriji Carstvo poroka.

Adolf Hitler

Zloglasnog političara 20. stoljeća, ozloglašenog diktatora Adolfa Hitlera, zaslužnog za smrt milijuna ljudi, utjelovili su i velikani poput Anthonyja Hopkinsa i Aleca Guinnessa no jedno od boljih ostvarenja imao je Bruno Ganz u filmu Hitler: Konačni pad. Njemu uz bok nalazi se Martin Wuttke u Nemilosrdnim gadovima.

Walt Disney

Američkog animatora koji nam je na svijet donio omiljene likove poput Mickey Mousea, Šilje i Paje Patka nisu baš toliko često prikazivali na filmskim platnima no još uvijek je svježa vrhunska izvedba Toma Hanksa u prošlogodišnjem filmu Kako je spašen gospodin Banks.

Che Guevara

Argentinsko-kubanski revolucionar Che Guevara i danas je smatran nacionalnim junakom na Kubi te ne čudi ni količina filmova snimljena o njemu i s njegovim likom. Glumili su ga legendarni Omar Sharif u Che! zatim Benicio Del Toro u filmu također nazvanom Che te Gael García Bernal u filmu Dnevnik s motocikla.

Nelson Mandela

Južnoafričkog političara i aktivista Nelsona Mandelu također su utjelovili mnogi glumci, uključujući i prvog crnog glumca dobitnika Oscara Sydneya Poitiera te legendarnog Morgana Freemana. Uoči njegove smrti u prosincu prošle godine je izašao film Mandela: Dug put do slobode u kojem ga je odglumio Idris Elba.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala