Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Što je stalo između redatelja i scenarista '12 godina ropstva'?
Na dodjeli Oscara osjetila se netrepeljivost između Stevea McQueena i Johna Ridleya

Što je stalo između redatelja i scenarista '12 godina ropstva'?

Foto: PR Photos

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar, koje su se održale prije dva dana svi su primijetili kako se između redatelja 12 godina ropstva, Stevea McQueena i scenarista tog istog filma Johna Ridleya, nešto događa. The Wrap je otkrio kako je za gorku svađu kriv sam scenarij filma. Čini se kako je Ridley odbio McQueenovu molbu da se i njega potpisuje kao koscenarista.

Kada je Ridley osvojio Oscara za najbolji adaptirani scenarij u svom govoru nije zahvalio McQueenu niti ga je spomenuo. Čak je i putem prema pozornici prošao pored njega bez stajanja, ali je zastao da se pozdravi s redateljem Davidom O. Russellom. Neki su primijetili kako je McQueenov aplauz bio poprilično usiljen te bez emocija.

McQueen je napravio otprilike istu stvar kada se popeo na pozornicu preuzeti nagradu za najbolji film, koju dijeli sa još četiri producenta među kojima su Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner i Anthony Katagas. U svom govoru ni jednom rječju nije spomenuo scenarista filma koji je upravo osvojio Oscara za najbolji film.

Navodno je između McQueena i Ridleya već neko vrijeme napeta situacija. McQueen je čak i znao prije spominjati Ridleyev doprinos u prijašnjim intervjuima no bez nekog pretjeranog oduševljenja. No svađa je očito kulminirala do te mjere da McQueen sada zabranjuje ljudima da pričaju s Ridleyem te je zahtjevao da scenarista postave za drugi stol tijekom dodjela nagrada.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala