Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Namještena nominacija za Oscara!
U kategoriji najbolje originalne pjesme došlo je do malverzacija pa je jedan kandidat jučer izbačen

Namještena nominacija za Oscara!

Akademija rijetko povlači svoje nominacije, a razlog se krije u izbornoj nepravilnosti. Naime, sve je iznenadilo kako je pjesma iz malo poznatog filma Alone Yet Not Alone ušla u 5 najboljih ove godine, čak je izdvojena kao prva pri čitanju nominiranih.

Kako su rijetki uopće čuli ovu pjesmu prije nego što je bila nominirana, došlo je do istrage koja je pokazala kako je njezin skladatelj Bruce Broughton koji je i član izvršnog odbora pri odabiru iskoristio svoj položaj i lobirao za svoju pjesmu!

Dan nakon nominacija Broughton je upitan je li mu savjest čista s obzirom na to da je njegova pjesma nominirana na što je on rekao kako je samo spomenuo svoju pjesmu, no nikoga nije ni na što nagovarao tako da smatra da nije učinio ništa loše.

"Akademija sve potencijalne pjesme stavlja na jedan disk pa sam se zabrinuo da će pjesma biti nepravedno zanemarena. Samo sam nekim ljudima napisao ' Možete li malo bolje obratiti pažnju', ništa više", rekao je u intervjuu za Entertainment Weekly.

Akademija nije zaključila kako su njegovi postupci ispravni pa je napravila rijedak potez i jednostavno maknula kandidaturu za Alone Yet Not Alone.

U službenoj izjavi stoji kako je nominacija povučena jer Broughton nije smio na taj način iskorištavati svoj položaj kako bi natuknuo ostalima svoju pjesmu, navela je predsjednica Akademije Cheryl Boone Isaacs.

U kategoriji za najbolju originalnu pjesmu ostaju četiri nominirana:
Mandela: Long Walk To Freedom

Podsjetimo, dodjela će se održati u nedjelju, 2. ožujka i vodit će je ponovno Ellen Degeneres. Kako se vama sviđa pjesma i je li nepravedno nominirana ili povučena iz nominacija, procijenite sami!

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala