Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ice Cube bolji od Chrisa Pinea
Komedija 'Ride Along' osvojila američku publiku, a triler 'Jack Ryan' svoj je prvi vikend proveo tek četvrti

Ice Cube bolji od Chrisa Pinea

Protekli vikend donio nam je četiri nova filma na američkim kino blagajnama, od kojih je PG-13 komedija Ride Along prošla najbolje.

U Ride Along glavne su uloge ostvarili Kevin Hart i Ice Cube, a uspjeh već prvi vikend na box office-u može zahvaliti odličnoj promociji, ali i samoj premisi filma. Komedija sa zarađenih 40,1 milijun dolara ima najbolje otvaranje u siječnju te drugo najbolje otvaranje originalnih komedija nakon TED-a iz lipnja 2012. godine.

Na drugom mjestu nalazi se film snimljen po istinitom događaju, Lone Survivor koji je u četiri tjedna prikazivanja zaradio 74 milijuna dolara. Trenutno nije poznato hoće li se ovaj film uopće prikazivati u našim kinima.

Na trećem i četvrtom mjestu smjestile su se još dva noviteta: simpatična animirana avantura The Nut Job za koju je treće mjesto i 20 milijuna odličan uspjeh (mali distributer Open Road Films) i akcijski triler Jack Ryan: Poziv iz sjene koji je startao i u našim kinima.

Od odlično najavljivanog trilera se očekivalo puno više, stoga start od 39 milijuna dolara diljem svijeta i nije neki uspjeh za film i odličnu glumačku postavu među kojima su Chris Pine, Keira Knightley, Kevin Costner i Kenneth Branagh.

Na petom mjestu i dalje se odlično drži animacija Snježno kraljestvo koja se proziva pravim fenomenom zbog ovakvog uspjeha. Film je osvojio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma, a protivnici su mu Croods, Gru na supertajnom zadatku, Ernest i Celestina te The Wind Rises.

U hrvatskim kinima na prvom se mjestu treći tjedan uvjerljivo drži Vuk s Wall Streeta, slijedi ga Tajni život Waltera Mittyja, Legenda o Herkulu, Hobit: Smaugova pustoš te Snježno kraljestvo.

Američku publiku naredni vikend čeka premijera SF-a Ja, Frankenstein koji u naša kina stiže 30.1. Našu publiku pak ovaj četvrtak čeka nekoliko odličnih naslova: paragvajski akcijski triler 7 kutija, favorit za Oscara Američki varalice, drama Kradljivica knjiga, animirana avantura Kuća velikog mađioničara, hrvatska drama Projekcije i dokumentarni film o Justinu Bieberu.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala