Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


12 godina ropstva dolazi na velika vrata
Dobitnik Zlatnog globusa za najbolji film dolazi u CineStar i odabrana hrvatska kina 30. siječnja

"12 godina ropstva" dolazi na velika vrata

Foto: Blitz

Nije nikakva novost da život piše romane, no da autobiografsko svjedočan­stvo može biti originalnije od bilo kojeg proizvoda naše mašte potvrđuje i dobitnik Zlatnog globusa za najbolji film, drama 12 godina ropstva koja se temelji na nevjerojatnoj istinitoj priči o borbi jednog čovjeka za svoj život i slobodu.

Naime, prije građanskog rata u Sjedinjenim Američ­kim Državama Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) bio je slobodan čovjek crne kože iz države New York. Nakon što su ga oteli i prodali kao roba, Nor­thup je  bio suočen s najgorim okrutnostima (utjelovljenima u zlom robovla­sniku kojeg glumi Michael Fassbender) kao i s neočekivanim gestama do­brote od ljudi od kojih bi ih najmanje očekivao.

Porobljen, Solomon se bori dvanaest godina ne samo da bi preživio već i da bi povratio vlastito dosto­janstvo. Slučajno upoznavši kanadskog abolicionista (Brad Pitt), njegov život promijenit će se zauvijek...

Film 12 godina ropstva režirao je Steve McQueen, a uz Ejiofora, Fassbendera i Pitta, u filmu glume i Benedict Cumberbatch, Michael K. Williams, Paul Giamatti, Garret Dillahunt i Dwight Henry.

U hrvatska kina film dolazi 30. siječnja u distribuciji Blitz film i video distribucije, a Zlatni globus za najbolji film u kategoriji drame dokaz je da će ovaj dragulj sedme umjetnosti stići u domaća kina na velika vrata.

Osim toga, kako se radi o najnominiranijem filmu godine, 12 godina ropstva otvorit će i 10. po redu Oscar reviju koja će se održati u Ci­neStar Cinemas od 30. siječnja do 9. veljače.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala