Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sherlock protiv Sherlocka!
Donosimo 6 argumenata zašto je američki Sherlock bolji, procijenite jesu li dovoljno dobri!

Sherlock protiv Sherlocka!

Trenutno na malim ekranima možemo gledati dvije serije u kojoj glavnu ulogu ima Sherlock, a fanovi se često prepiru oko toga koja je bolja.

Podsjetimo, i Sherlock i Sherlock i Watson bave se slavnim detektivom Sherlockom Holmesom i obje ga stavljaju u moderan kontekst, a tolike sličnosti proizlaze zato što je CBS ionako namjeravao napraviti američku verziju britanske uspješnice.

Ukratko, iz CBS-a su prišli produkcijskom timu Sherlocka s namjerom da snime remake za američku publiku, no oni su ih glatko odbili. Nedugo nakon stvorena je serija Sherlock i Watson koja je rezultirala čak i tužbama zbog krađe ideja preko bare.

S jedne strane su Benedict Cumberbatch kao Sherlock Holmes i Martin Freeman kao Dr. John Watson, s druge Jonny Lee Miller i Lucy Liu kao Dr. Joan Watson. Portal WhatCulture odlučio je iznijeti realne argumente zašto je potonja ekipa bolja i realnija, a mi vam donosimo čak 6 razloga!

Sherlock i Watson imaju normalne, pune sezone, dok je sezona od tri epizode jedina stvar koja frustrira fanove Sherlocka. Ako se gledaju epizode, Sherlock ima puno bolji i originalni scenarij, no opet razmak između sezona bio je godinu ili dvije!

5. POLICIJA JE PUNO PAMETNIJA

Sherlock svakom epizodom pokazuje kako je tamošnja policija nesposobna, te nas time neprestano podsjeća koliko je detektiv pametniji od svih njih. Američka verzija se vodi time da policija nije toliko bedasta da im Sherlock mora govoriti osnovne stvari poput "Ne dirajte tijelo, to je dokaz!" Američki Sherlock pomaže policiji, dok britanski dolazi tek kad su sve nade nestale.

4. JOAN WATSON JE PUNO ZANIMLJIVA

John Watson imao je puno potencijala, ali postao je dosadan, tvrde. Joan Watson je svakom epizodom sve zanimljivija i ima puno kompleksniji lik.

3. BENEDICT CUMBERBATCH VS. JONNY LEE MILLER

Oba glumca dobili su odlične kritike za svoju glumu, a pozitivno je i što je svaki drugačije pristupio svom liku. No, zaključak je kako će finalom treće sezone Cumberbatch biti odličan Sherlock Holmes u ukupno 9 epizoda, dok Lee Miller u njih 48.

Britanski Sherlock je nenadmašni genijalac, dovoljan je jedan pogled da mu kroz glavu prođe tisuće činjenica što naposljetku njegov lik pretvara u superjunaka. Američki Sherlock jednostavno nije takav, on je više tradicionalan pa se publika može lakše identificirati s njim.

1. MORIARTY JE ZANIMLJIVIJI

Iako je Andrew Scott bio odličan Moriary (nagrađen BAFTA-om za svoju ulogu) u britanskom Sherlocku, na kraju je bio samo tipičan Moriarty. Sherlock i Watson su posegnuli za nečim sasvim drugim: Moriarty je žena i to ne bilo koja već Irene Adler (Natalie Dormer)! Plus im je još i to što lik Moriartyja ovdje nije ubijen, a i tko zna što će se još dogoditi...

Na kraju odlučite sami kojoj seriji ovi argumenti idu u korist: Sherlocku ili Sherlocku i Watsonu?

Biste li izdvojili neku drugu seriju / film o slavnom detektivu Sherlocku Holmesu?

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #11
    2 1
    anamkar anamkar @ 12.1.2014. 10:06

     Američka serija Elementary  je obična kriminalistička serija a ono što joj daje štih i gledanost baren kod mene je odličan glumac JONNY LEE MILLER koji je fantastičan u ulozi Sherocka

  • #10
    1 0
    E_M e_m @ 12.1.2014. 10:02

    * 21.st.

  • #9
    2 0
    E_M e_m @ 12.1.2014. 9:40

    Tko god je čito knjige Arthur Conan Doylea zna da Elementary gotovo nema veze sa originalnim Sherlockom, dok Steven Moffat i Mark Gatiss BBC-iev Sherlock pišu na taj način da unatoč tome što je radnja smiještena u 20.st. ostanu vijerni izvornom Sherlocku. To je ,bar meni, veće umječe nego ova američka izmišljotina koju vi nazivate Sherlockom

  • #8
    1 0
    TheCore thecore @ 12.1.2014. 9:31

    Slažem se s manuelom; ne postoji niti jedan parametar u korist američke verzije. Elementary je najobičnija krimi serija, sa običnim, malo pametnijim istražiteljem. Lucy Liu je, za razliku od Freemana (koji je više nego odličan i uvjerljiv, izuzetno dorastao ulozi Watsona), dosadna i bez karizme. Odluka da Irenu Adler pretvore u Moriartija je bila više nego glupa i predvidljiva (neko je mislio da je došao na jako pametnu i originalnu ideju, ali haha nije). Britanski Sherlock je uzbudljiv, režija je odlična i moderna, a scenariji su totalno u duhu originalnog Sherlocka.

  • #7
    1 0
    cor cor @ 12.1.2014. 1:39

    pogledala sam nekoliko epizoda ovog američkog. nije to uopće tako loše kako zna biti kad amerikanci idu kopirati engleze ali mislim da je to bilo dovoljno, nemam namjeru  pratiti dalje.

Pogledaj sve komentare (11)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala