Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Objavljene BAFTA nominacije!
'Gravitacija' je nominirana u čak 11 kategorija, a '12 godina ropstva' i 'Američki varalice' u 10

Objavljene BAFTA nominacije!

Nakon što je jučer objavljen popis nominiranih mladih glumačkih nada za prestižnu nagradu BAFTA, danas su službeno poznate nominacije u svim filmskim kategorijama!

Gravitacija tako predvodi sa čak 11 nominacija, a slijede je 12 godina ropstva i Američki varalice sa 10, dok Kapetan Phillips ima 9 nominacija.

Kako je spašen gospodin Banks i Moj život s Liberaceom imaju po 5 nominacija, dok Vuk s Wall Streeta, Utrka života i Philomena imaju po 4, a Jasmine French, Veliki Gatsby, U glavi Llewyna Daviesa i Nebraska po 3 što je lagano razočarenje za Leonarda DiCaprija za čije se filmove mislilo kako će dobiti više nominacija.

Vrijedi izdvojiti poznatog redatelja / scenarista / glumca Woodyja Allena kojem je BAFTA nominacija za najbolji scenarij (Jasmine French) čak 24. u karijeri što ga službeno čini najviše nominiranim filmašem u povijesti ove nagrade. Od toga ih je već osvojio 10 pa je vjerojatno kako će i ove godine ponijeti jednu.

Judi Dench nominacijom za najbolju glumicu (Philomena) postala je najčešće nominirana glumica koja do sad broji već 15 nominacija, a pobjedu je ponijela 6 puta (posljednji put za Iris 2002. godine). Ove godine Emma Thompson (Kako je spašen gospodin Banks) i Cate Blanchett (Jasmine French) prilično su joj jaka konkurencija.

Valja još spomenuti Martina Scorsesea koji je dobio 12. BAFTA nominaciju u karijeri i to kao redatelj biografske drame Vuk s Wall Streeta (sve 3 osvojene nagrade dobio je za kriminalističku dramu Goodfellas 1991. godine).

Nagrade će biti dodijeljene 16. veljače u Londonu, a ceremoniju će voditi nagrađivani glumac Stephen Fry.

Puni popis nominiranih možete pogledati na službenoj stranici BAFTA-e.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala