Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Remake kultnog trilera Oldboy od sutra u kinima
Film Spike Leeja pogledajte u CineStaru i odabranim hrvatskim kini­ma od 19. prosinca

Remake kultnog trilera "Oldboy" od sutra u kinima

Foto: Blitz

Fasciniranost pričom Oldboy počela je još kasnih 90-ih kada su Garon Tsuchiya i Nobuaki Minegishi stvorili japanski strip o čovjeku koji je, nakon dugogodišnjeg zatočeništva u privatnom zatvoru, jednako tajanstveno ka­ko je otet, opet i oslobođen. Nakon što je pušten, on kreće u potragu za osobom koja mu je ukrala život i odgovorom čime je zaslužio takvu nezamislivu kaznu.

Ta uznemirujuća priča inspirirala je 2003. godine redatelja Parka Chan-Wooka da snimi istoimeni film s Choi Min-Sokom u glavnoj ulozi, triler prepun scena koreografiranih borbi i hitchcockovske napetosti, koji je šokirao i uzdrmao gledatelje diljem svijeta. Njegov Oldboy osvojio je Grand Prix na filmskom festivalu u Cannesu i istovremeno postao jedan od najpopularnijih trilera neengleskog govornog područja svih vremena.

Među brojnim obožavateljima korejskog Oldboya našao se i Spike Lee. Oduševio ga je svojim jedinstvenim zapletom i elementima misterije i os­vete. No, Lee je tek nakon što je pročitao scenarij Marka Protosevicha za američku verziju filma, odlučio interpretirati ovu odličnu priču na svoj način.

Oldboy Spike Leeja započinje otmicom pijanog Joea Doucetta (Josh Brolin), stručnjaka za oglašavanje čiji je život u silaznoj putanji, koji je ostavljen u samici bizarnog zatvora nalik hotelu. 20 mučnih godina bez ije­dne naznake identiteta ili motiva njegova otmičara, on je osuđen bez poro­te za zločin kojeg nije svjestan, prisiljen da se suoči sa svojim rastrojenim umom.

Odjednom neobjašnjivo probuđen iz noćne more, oslobođeni Joe nastavlja živjeti opsjednut jednim ciljem: otkriti tko ga je odlučio kazniti i zašto. Pot­raga za odgovorima dovodi ga do mlade socijalne radnice (Elizabeth Olsen) i tajanstvenog muškarca (Sharlto Copley) koji je navodno ključ njegove slobode.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    6 0
    cala cala @ 18.12.2013. 16:46

    sudeći po traileru ovo će biti promašaj godine,ako ste gledali prvi oldboy onda iz trailera možete zaključiti da je film čista kopija originala,znači scene i radnja su identične samo na engleskom jeziku(riječ je o rebootu ali nisu se trebali ovako slijepo držati radnje,jedinu promjenu koju vidim je ta da su lika zatvorili na 20,umjesto na 15 godina),film kojeg zasigurno neću gledat(sudeći po traileru), iz poštovanja prema originalu

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala