Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Božićni specijal: Omiljeni božićni filmovi!
Sretan Božić želi vam ekipa MojTV-a!

Božićni specijal: Omiljeni božićni filmovi!

Povodom Božića odlučili smo sastaviti listu od pet omiljenih božićnih filmova. Iako se mnogi svake godine iznova ponovno prikazuju na malim ekranima u blagdansko vrijeme, nekako uvijek uspiju dočarati taj blagdanski duh i razveseliti nas. Koji su vaši favoriti?

Divan život, 1946.

Bezvremenski božićni klasik svakako je Divan život redatelja Franka Capre o očajnom biznismenu koji se nalazi na rubu samoubojstva no od toga ga sprječava anđeo koji mu pokazuje kako bi svijet izgledao kad njega ne bi bilo. Izuzetno dirljiva i emotivna priča impresivna je oda malom čovjeku, obiteljskim vrijednostima, poštenju, plemenitosti, ljubavi i dobroti.

Sam u kući, 1990.

Dječji klasik koji posljednjih dvadeset i tri godine otkako je izašao gledamo skoro svakog Božića i još nam nije dosadio! Priča je svima poznata: mnogobrojna obitelj McAllister putuje provesti božićne praznike daleko od kuće no u cijeloj zbrci zaborave nešto iznimno bitno - Kevina. On se zbog toga nađe u zanimljivoj avanturi. Ova božićna komedija donosi originalnu i zabavnu priču koja će nasmijati, ali i natjerati na razmišljanje o važnosti obiteljskog zajedništva.

Čudo u 34. ulici, 1994.

Remake istoimenog klasika iz 1947., dobrodušan film koji ostaje vjeran duhu originala smjestivši cijelu priču u moderno doba. Film koji je nemoguće ne voljeti, sentimentalna je priča o djevojčici koja ne vjeruje u Djeda Božićnjaka, koji u filmu nije samo simpatičan starčić u crvenom odijelu već i simbol svega onog dobrog i pozitivnog što pronosi i sam blagdan Božića.

Zapravo ljubav, 2003.

Šarmantna ljubavna priča koja je osvojila generacije ljudi, a koja nas podsjeća kako se ljudi, kakvi god da bili, mogu promijeniti, voljeti i biti dobri jedni prema drugima. Film prikazuje deset ljubavnih priča koje naizgled nemaju veze jedna s drugom, ali ipak ih povezuje zajednički motiv. I sve to događa se u pet ludih tjedana prije Božića.

Vilenjak, 2003.

Will Ferrell je Buddy, omiljeni vilenjak koji se kao beba uvukao u torbu Djedu Božićnjaku te su ga vilenjaci na Sjevernom Polu odgajali kao da je jedan od njih. No Buddy odlučuje pronaći mjesto gdje pripada. Kada sazna tko mu je pravi otac, Buddy shvati kako je njegov zadatak spasiti Božić za svoju obitelj. Vilenjak je bajkovita komedija i topla priča o svemu što možemo i moramo biti, čak i ako nas nitko u tome ne podupire.
 

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    2 0
    sebulba sebulba @ 24.12.2013. 11:55
    a gdje je božična priča? film u kojem mali traži zračnu pušku za poklon pa si na kraju izbije oko. i dan danas mi je najzabavniji od ovog ponuđenog izbora, a debelo sam ga prerastao.
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala