Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Traileri koji su otkrili previše
Prisjetimo se nekih starih i novijih najava koje ste trebali izbjegavati jer su sadržavali cijelu radnju!

Traileri koji su otkrili previše

Neki vole gledati trailere, neki ne, no nitko ne voli kada se iz njega može razaznati cijela priča i tijek radnje.

Glavni cilj trailera jest zainteresirati publiku, prikazati napetu i okvirnu radnju, no isto tako mora zadržati misteriju filma, posebno kada je riječ o završetku. Izdvojili smo samo neke od najpoznatijih filmova za koje je bolje da nikad nismo vidjeli trailere...

Od sumraka do zore, 1996. godina

Ovo remek djelo Quentina Tarantina kojim je ponovio uspjeh Paklenog šunda uz pomoć Roberta Rodrigueza nažalost je u svojoj najavi otkrio previše, ali to ga ipak ne čini ništa manje vrijednim u filmskoj povijesti.

Nemoguća misija, 1996. godina

Uzbudljivi trailer za adaptaciju popularne televizijske serije čije se realizacije primio nagrađivani redatelj Brian De Palma možda je otkrio ono što nije smio, no film je svejedno postigao fantastičan uspjeh kod publike uz jedno od najboljih otvaranja u povijesti u tadašnje vrijeme.

Brodolom života, 2000. godina

Zašto je trailer za ovaj nagrađivani film takav kakav je ne čudi kada je sam redatelj Robert Zemeckis o njihovoj svrsi jednom izjavio: "Znamo iz istraživanja da ljudi žele znati svaku pojedinost prije nego odu u kino. Uspoređujem to s McDonald'som. Svi vole tamo ići jer znaju što ih čeka. Znaju taj okus. Nema iznenađenja."

Ispod površine, 2000. godina

Odličan triler kao svoj uzor imao je velikog filmaša Alfreda Hitchcocka i njegov rad i to smo sve mogli zaključiti samo gledajući trailer.

Karantena, 2008. godina

Iako je ovaj horor remake kultnog španjolskog horora REC te je time filmskih poznavateljima možda poznat tijek radnje, ovakav trailer jednostavno je teško nadmašiti. Ne samo da u njemu saznajemo cijelu radnju, već je posljednja scena ista ona koju posljednju vidimo u filmu!

Posljednja kuća nalijevo, 2009. godina

Još jedan primjer remake-a koji se vodi onim 'tko će gledati ovu verziju sigurno je gledao i original'. Jedna od rijetkih prerada koja je bolja od originala (Wes Craven se proslavio istoimenim filmom 1972. godine) toliko otkriva u traileru da bi više otkrio jedino ako biste film stavili na fast forward.

Za kraj smo ostavili jedan zanimljiv primjer: original i remake koji su u traileru i jedan i drugi otkrili cijelu radnju! Naime, novoj Carrie s Chloe Moretz (još uvijek igra u kinima) kritičari su zamjerali što iako uz dobro poznatu radnju u najavi ipak donosi previše detalja. Prisjetimo se najave originala iz 1976. godine!

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala