Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nymphomaniac Larsa Von Triera u kinima ipak samo u 'hardcore' verziji
Danac nikako ne može više od 5 sati materijala srezati na 4 pa je to prepustio nekom drugom, prvi put u karijeri!

"Nymphomaniac" Larsa Von Triera u kinima ipak samo u 'hardcore' verziji

Lars Von Trier odustao je od planova za softcore verzijom šokantnog Nymphomaniaca, prenosi Guardian.

No, kontroverzni redatelj i scenarist našao se u velikim problemima jer ne zna kako bi 5 i pol sati materijala srezao na 4 (prikazivat će se u dva dijela, svaki u trajanju 2 sata) pa je to prepustio nekome drugome, a finalnu verziju ne želi niti vidjeti prije prikazivanja u kinima.

"Skraćena verzija je protiv njegove volje, ali on ju je ipak prihvatio jer razumije kako tržište funkcionira", otkrio je jedan od producenata i Von Trierov dugogodišnji suradnik, Peter Aalbaek Jensen.

"Pet i pol sati je toliko ekstremno da filmu automatski smanjuje vrijednosti i ulagači su smatrali da to ne bi išlo u korist Nymphomaniacu", dovršio je.

Neobično je da takav redatelj prepušta drugome oblikovanje konačnog proizvoda, no Von Trier je uvjetovao da se nijedna eksplicitna scena ne izbaci, zato će film imati samo hardcore verziju. Nije poznato hoće li ikad biti dostupna puna verzija od 5 i pol sati.

Podsjetimo, opis filma je 'divlja i poetična priča o nimfomanki od njezinog rođenja do 50-ih godina', a čeka nas vrhunska glumačka ekipa: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Shia LaBeouf, Williem Dafoe, Christian Slater i Jamie Bell.

Nymphomaniac će svoju premijeru imati u Kopenhagenu na Božić ove godine.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    1 0
    karter karter @ 13.11.2013. 15:25

    Mislim da je NC-17 zagarantiran filmu, sigurna stvar. Međutim američki dušebrižnici i lažni moralisti su više zgađeni seksom nego nekim drugim boleštinama i ultranasiljem tako da se danas rating NC-17 a i prije prvenstveno daje zbog scena seksa nego nasilja što je smiješno. Ja se ne sjećam da sam gledao neki nasilan film rejtan NC-17 barem se ne mogu sjetiti, mislim da je haute tension francuski jedini imao takvu ocjenu, dok se ovih drugih sa eksplicitnim seksualnim scenama i NC-17 mogu puno više sjetiti. A što reći Amerika prepuna kontradikcija i licemjerja.

  • #1
    4 0
    karter karter @ 13.11.2013. 12:32

    U kakvom god obliku došao propast na kino blagajnama zajamčena, mislim da je toga svjestan i von trier. S druge one kvalitativne strane nadam se da to neće biti 4 sata pornjave jer koliko god to privlačno zvučalo to mi se zbilja ne da gledati i valjda će poznavajući autora to ipak biti neka psihološka drama s tim art štihom von triera koja će ponegdje imati neku eksplicitnu scenu. Dakle nešto slično kao što je napravio mcqueen u shameu ili ovogodišnji pobjednik cannesa blue is the warmest color.

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala