Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


5 filmova za koje možda niste znali da su remake
Koliko je filmova za koje zapravo ni ne znamo da nisu original već samo obrada nekog manje poznatog filma?

5 filmova za koje možda niste znali da su remake

Nije tajna da se u Hollywoodu trenutno radi vrlo malo originalnih stvari. Skoro sve u današnje vrijeme se temelji ili na knjizi, ili je nastavak ili prequel ili remake starog omiljenog klasika. No ponekad nismo ni svjesni da film zapravo nije original već remake. Portal WeirdWorm je sastavio listu pet filmova za koje vjerojatno niste znali da su remake:

1. Paranoja, 2007.

Paranoja je film o liku kojeg glumi Shia LeBeouf, koji zbog nedoličnog ponašanja završi u kućnom pritvoru te mu jedina zanimacija postane špijuniranje susjeda. Film je zapravo svojevrsna modernizirana verzija Hitchcockovog klasika Prozor u dvorište iz 1954. Skoro pa jedina razlika je što je glavni lik u Paranoji prisiljen na kućni protvor zbog lošeg ponašanja, dok je Jimmy Stewart u Hithcockovom klasiku na ostajane u kući prisiljen zbog slomljene noge.

2. Prljavi pokvareni varalice, 1988.

Prljavi pokvareni varalice je film koji je s godinama stekao status kultne komedije. Kada je izašao je bio poprilično dobro prihvaćen. U glavnim su se ulogama našli Michael Caine i Steve Martin, kao prevarantski dvojac koji pokuša prevariti bogatu nasljednicu. Ono što je manje poznato je činjenica da je to zapravo neslužbeni remake filma iz 1964. imena Bedtime Story u kojem su glumili David Niven i Marlon Brando koji imaju praktički identičnu radnju kao Prljavi pokvareni varalice.

3. Istinite laži, 1994.

Hvaljena akcijska komedija Istinite laži redatelja Jamesa Camerona as Arnoldom Schwarzeneggerom i Jamie Lee Curtis također je remake. I to remake francuskog filma La Totale! koji je izašao samo tri godine prije Cameronovog, dakle 1991. Kao i kod Istinitih laži, radnja filma La Totale! vrti se oko naizgled mirnog poslovnjaka koji je zapravo vladin tajni agent koji dane provodi hvatanjem terorista i infiltriranjem u redove preprodaje oružja.

4. Pokojni, 2006.

Jedan od najhvaljenijih filmova prošlog desetljeća, sa osvojena četiri Oscara i sa zvjezdanom glumačkom ekipom koju predvode Jack Nicholson, Martin Sheen, Mark Wahlberg, Matt Damon i Leonardo DiCaprio, je film Pokojni u režiji legendarnog Martina Scorsesea. Film donosi priču o raznim dvostrukim agentima u bostonskom kriminalnom krugu – policija se pokušava infiltrirati u mafijaške redove, dok s druge strane mafijaši šalju jednog svog među policiju. Nije tajna da je Scorseseov film zapravo remake vrlo uspješnog hongkonškog filma Pakleni poslovi iz 2002. godine.

5. Lice s ožiljkom, 1983.

Malo koji film je ostavio tako snažan utjecaj, ne samo u svijetu gangsterskog filma, već u pop-kulturi, kao što je to napravio kultni film Briana De Palme, Lice s ožiljkom. Ono što čini Lice s ožiljkom kultnim klasikom je prvenstveno vrhunska gluma Al Pacina i njegov impresivnim kubanski naglasak. No legendarne su ostale scene pokolja i šmrkanja kokaina. Ono što je malo manje poznato jest činjenica da se Lice s ožiljkom temelji na istoimenom filmu iz 1932. koji je producirao sam Howard Hughes. Radnja filma također se fokusira na ambicioznog mafijaša koji od sitnog kriminalca postane krupna riba.

M.M.Š.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala