Legendarni inspektor Morse stiže na naše male ekrane

subota, 18. svibnja 2024.

Kultna serija "Inspektor Morse" sa svih sedam sezona stiže na Hrvatsku radioteleviziju

Hrvatska radiotelevizija od narednog tjedna prikazuje svih sedam sezona glasovite britanske kriminalističke serije Inspektor Morse, snimljene po knjigama Colina Dextera. U seriji snimanoj od 1987. do 2000. u naslovnoj ulozi atipičnog detektiva proslavio se John Thaw.

Uz Johna Thawa u ulozi inspektora Endeavoura Morsea u seriji su glumili brojni istaknuti glumci i svjetske zvijezde kao što su sir John Gielgud, Simon Callow, Liz Hurley, Julia Sawalha, Richard Wilson i brojni drugi, a među redateljima jednako su velike zvijezde, kao što je npr. redatelj kultnoga Trainspottinga Danny Boyle i dr.

Serija je u Britaniji rušila rekorde gledanosti (s više od 16 milijuna gledatelja), osvojila je gledatelje i kritičare diljem svijeta, a dobitnica je nekoliko uglednih nagrada BAFTA. Prikazana je u više od 200 zemalja svijeta, s oko 750 milijuna gledatelja.

U ponedjeljak, 20. svibnja na Drugom programu HRT - HTV 2 u 14:10 prikazuje se prva epizoda prve sezone serije Inspektor Morse.

1. epizoda: Inspektor Morse sa nada nečemu višem od prijateljstva s učiteljicom klavira Anne, pa ne čudi da je u šoku kad je nađu mrtvu, a zatim padne u depresiju.

U seriji glume John Thaw, Kevin Whately, Gemma Jones, Patrick Troughton.

Scenarij potpisuju Anthony Minghella, Julian Mitchell, Charles Wood.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti