Istražite porijeklo Bene Gesserit u najavi serije "Dune: Prophecy"

četvrtak, 16. svibnja 2024.

U seriji glume Emily Watson i bolivudska zvijezda Tabu, otkriven prvi najavni teaser trailer

Prošlo je tek nekoliko mjeseci otkako je drugi dio filma Dina oduševio publiku diljem svijeta, a već imamo prilike vidjeti i proširenje tog svijeta prvom najavom prequel serije Dune: Prophecy. Serija se ne temelji samo na romanima o Dini Franka Herberta već je i adaptacija romana Sisterhood of Dune, koji potpisuje Herbertov sin Brian Herbert zajedno s Kevinom J. Andersonom.

Serija Dune: Prophecy sastojat će se od šest epizoda, a objasnit će nam priču o tome kako su Bene Gesserit nastale i kako su postale ono što smo vidjeli u filmovima o Dini. Danas imamo prilike vidjeti i prvi kraći teaser trailer za seriju.

Kao što smo već i znali, Bene Gesserit su sestrinstvo moćnih žena - ne samo politički moćnih već i doslovno moćnih - koje su se ujedinile s ciljem stvaranja Kwisatz Haderacha, proročke figure koja bi, uz njihovo vodstvo, bila suđena voditi i upravljati cijelom galaksijom. Priča je smještena nakon kolosalnog rata koji je doveo do uništenja računalne tehnologije. Priča prati najstariju djecu obitelji Harkonnen, Griffina i Valyu, koji pokušavaju obnoviti obiteljsko bogatstvo i na kraju pomognu stvaranju Bene Gesserit.

U seriji glume Emily Watson kao Valya, Mark Strong kao car Javicco Corrino, Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds i Chloe Lea. U glumačkoj su ekipi također Olivia Williams, Jodhi May, Josh Heuston, Edward Davis, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning i Yerin Ha.

Serija Dune: Prophecy za sada još nema određen datum premijere, ali se izlazak očekuje već ove jeseni.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti