Netflix predstavio magični realizam Gabriela Garcíje Márqueza

petak, 19. travnja 2024.

Objavljen je prvi teaser trailer za adaptaciju Márquezovog djela "Sto godina samoće"

Netflix je ovih dana objavio prvi teaser trailer za svoju novu seriju, adaptaciju kultnog književnog djela Sto godina samoće nobelovca Gabriela Garcíje Márqueza. Novoobjavljeni kadrovi otkrivaju nam prvi pogled na svijet koji je Márquez tako vješto osmislio prije više od 50 godina.

Djelo se smatra jednim od najvećih književnih uradaka španjolske književnosti, a ujedno je i Márquezovo najslavnije djelo. Roman kronološki prati obitelj Buendía i povijest mitskog sela Macondo.

Sto godina samoće pripovijeda priču o nekoliko generacija obitelji Buendia koje su živjele u gradiću Macondo od njegova početka pa sve do propasti. Patrijarh obitelji Jose Arcadio Buendia napustio je rodno mjesto i osnovao utopijski gradić odsječen od ostatka svijeta. Roman dalje prati pojedinačne priče ključnih članova obitelji Buendia, ali i zajedničke priče uzdignute na razinu simbola. Iz generacije u generaciju pojedinci se zovu jednako, a čitav je roman svjedok ponavljanju povijesti i njezinu kružnom protjecanju. Priča o jednoj obitelji zapravo je priča o povijesti koju prožimaju sudbinska događanja i praznovjerje.

Serija se radi u španjolskoj produkciji, a u njoj će glumiti Claudio Cataño, Jerónimo Barón, Marco González, Leonardo Soto, Susana Morales, Ella Becerra, Santiago Vasquez, Carlos Suárez i Moreno Borja.

Serija One Hundred Years of Solitude trenutno se nalazi u postprodukcijskoj fazi, a datum premijere još nije otkriven.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti