Nova era serije "Doctor Who" predstavljena novim trailerom

srijeda, 27. prosinca 2023.

Ncuti Gatwa novi je Doktor, na avanturama mu se pridružuje Millie Gibson kao Ruby Sunday

Stigla je i prva službena najava za najnoviju sezonu serije Doktor Who. Iako se radi o četrnaestoj sezoni moderne verzije serije, producenti su odlučili s novim Doktorom pokrenuti i novu eru te je nadolazeća sezona najavljena kao prva.

Ncuti Gatwa preuzeo je sonični odvijač kao Petnaesti Doktor te nastavlja putovati kroz vrijeme i prostor u svom najnovijem obliku. Nakon što se suočio s grupom nepredvidljivih goblina u blagdanskom specijalu, Vremenski gospodar učinit će sve što je u njegovoj moći kako bi sačuvao čovječanstvo od svih opasnosti.

Kao i svaki Doktor do sada i Petnaesti će Doktor na svojim putovanjima imati društvo. U blagdanskom se specijalu novi Doktor susreo s Ruby Sunday (Millie Gibson), koja je postala njegova prva suputnica u novom Tardisu.

Petnaesti je Doktor predstavljen nakon što je njegov prethodnik (David Tennant) izgubio bitku s Toymakerom (Neil Patrick Harris). Zastrašujući zlikovac pogodio je Doktora laserom, ali umjesto da se samo regenerira u novu verziju Tennantov je Doktor podijeljen na dvoje u prvoj podijeljenoj regeneraciji u povijesti serije. Tennantov je Doktor odlučio ostati s Donnom Noble (Catherine Tate) i njenom obitelji dok je Gatwin Doktor odletio u svemir u nove avanture.

Jonathan Groff pridružit će se Gatwi i Gibson u glumačkoj postavi nove sezone, koja bi na male ekrane trebala stići u svibnju 2024. godine.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti