Mrak se nadvija nad mali grad u najavi filma "Pet Sematary: Bloodlines"

četvrtak, 14. rujna 2023.

Prequel film "Groblju kućnih ljubimaca" predstavljen je trailerom, izlazak se očekuje u listopadu

Smrt nikada nije kraj u svijetu Groblja kućnih ljubimaca Stephena Kinga. Podrijetlo zla koje omogućuje mrtvima da ponovno hodaju Zemljom u Ludlowu, međutim, neispričano je poglavlje u široj priči o naslovnom ukletom groblju.

Novi film Pet Sematary: Bloodlines nastoji to ispraviti, a novi trailer otkriva kako će se mladi Jud Crandall (Jackson White) suočiti ne samo s drevnom prijetnjom koja čeka ispod terena njegovog rodnog grada, već i s mračnom obiteljskom poviješću koja će ga zauvijek držati vezanog za Ludlow i njegovo prokletstvo.

U prvim sekundama videa, Jud se odmah suočava s nadnaravnim dok ga vode do Groblja kućnih ljubimaca. Objašnjava kako su generacije građana Ludlowa tamo pokapale mrtve stvari svih vrsta samo da bi ih vidjele kako ponovno uskrsnu kao uvrnuta verzija onoga što su nekoć bili.

Čini se da su se na tom mjestu održavali rituali, ali sve je u početku trebalo zaštititi ljude u gradu od bilo koje zle sile koja je bila u zemlji. No uvijek iznova, baš kao što je prikazano u originalnom filmu, ljudi odbijaju prihvatiti smrt i obraćaju se Groblju kao odgovoru. Kako Jud ubrzo saznaje preko uskrsnulog Timmyja (Jack Mulhern), zlo zaposjeda sve koji su ondje pokopani, koristeći se njihovim glasom i tijelom da izvrši svoje naredbe.

Jud i njegovi prijatelji razumiju što treba učiniti i nastoje poslati čovjeka natrag u grob i, nadaju se, poraziti zlo zajedno s njim. Jedina stvar koja im stoji na putu je Timmyjev otac (David Duchovny), koji je u moralnom sukobu jer mora ponovno vidjeti kako njegov sin umire. Ipak, to ne bi bio film o Groblju kućnih ljubimaca bez Judovog znakovitog zlokobnog upozorenja, "Ponekad je mrtav bolje", koje će na kraju podijeliti s budućim građanima Ludlowa nakon što iskusi posljedice iz prve ruke.

Pet Sematary: Bloodlines bit će četvrti takav film temeljen na Kingovom romanu, nakon klasika Mary Lambert iz 1989., njegovog nastavka iz 1992. i remakea iz 2019. s Jasonom Clarkeom i Amy Seimetz s Johnom Lithgowom kao Judom. Za ovaj posjet ukletom gradu, glumačku postavu čine Forrest Goodluck, Henry Thomas, Natalie Alyn Lind, Isabella Star LaBlanc, Samantha Mathis i Pam Grier, uz gore spomenute Whitea, Duchovnyja i Mulherna.

Scenaristica Lindsey Anderson Beer po prvi puta drži i redateljsku palicu, a njen će prvijenac biti dostupan na usluzi Paramount+ 6. listopada.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti