Cinehill Motovun stiže u Laubu

četvrtak, 24. kolovoza 2023.

Od 24.8. do 3.9. u Laubi se tradicionalno prikazuje najzanimljivije iz bogatog programa Cinehill Motovun

Foto: Motovun Film Festival

Nakon uspona na čak dva brda i turneje po hrvatskoj obali, Cinehill Motovun stiže i u zagrebačku Laubu. Ako ste ovo ljeto propustili jedinstveno izdanje festivala u Motovunu i Gorskom kotaru, ili jednostavno niste uspjeli vidjeti sve što ste željeli, Cinehill Motovun daje vam priliku da nadoknadite neke od najzanimljivijih naslova.

Tijekom devet dana probranog programa, Lauba širom otvara svoja vrata svim bjeguncima od gradskih vrućina željnima kvalitetnih filmova i opuštanja uz dobro društvo i fina vina. Našao se tu niz nagrađenih naslova sa svjetskih festivala, a uz neke od njih publiku čeka i posebna poslastica – premijere kratkih hrvatskih filmova, koji se natječu za nagradu Corto Montanaro.

Prvi tjedan donosi dinamičan izbor žanrova Program u četvrtak 24. 8. u 21:00 sat otvara češki film Reset. Volite li serije kao što je Black Mirror, ova SF distopija – ujedno i prvi češki SF film u posljednjih 40 godina – kao stvorena je za vas. Radnja se odvija u bliskoj budućnosti u kojoj svatko ima pravo na novi život u slučaju neprirodne smrti.

Već sljedećeg dana u isto vrijeme na programu je Buntovnica, ovjenčana glavnom nagradom prestižnog Filmskog festivala Sundance. Film britanske redateljice Charlotte Regan prati dvanaestogodišnju kradljivicu bicikala koja socijalnoj službi laže da živi s ujakom Winstonom Churchillom kako bi je ostavili na miru. Njezinog neodgovornog oca glumi Harris Dickinson, zvijezda prošlogodišnjeg hita Trokut tuge.

Posebnu pozornost gledatelja u Motovunu izazvao je Plavi kaftan redateljice Maryam Touzani. Ovaj marokanski kandidat za Oscara i dobitnik Nagrade FIPRESCI u Cannesu dočarava psihoseksualnu napetost između supružnika koji vode trgovinu tradicionalnom odjećom i njihovog šegrta, a prikazuje se u subotu 26. 8.

U nedjelju 27. 8., prije dva dana predaha, slijedi projekcija čileanskog kandidata za Oscara, Blanquite. Nagrađena za scenarij u Veneciji, Blanquita se bavi velikim političko-pedofilskim skandalom u kojem su sudjelovali brojni čileanski političari i bogataši, a prati 18-godišnju svjedokinju čija uloga u skandalu postaje sve nejasnija.

Uz atraktivan dugometražni program, u sklopu Kratkih premijera prikazat će se i četiri hrvatska filma iz kratkometražne konkurencije: Bruna, zimus Marka Bičanića, Most Jakova Nole, Espi Ivana Grgura i Mali val Filipa Peruzovića. Najbolji hrvatski film uz nagradu Corto osvaja i iznos od 1.000 eura, a dobitnik će biti proglašen upravo u Laubi, posljednjeg dana programa.

Kako bi i zagrebačka publika mogla okusiti tračak goranske atmosfere, Cinehill će svake večeri predstavljati vina udruge Bregovita Hrvatska, koja okuplja vinare kontinentalnih krajeva, a u Laubi ima partnera i Visoko vinsko poslanstvo.

U prodaji su ULAZNICE, po cijeni od 5 eura za pojedinačne projekcije, a tu je i komplet od četiri ulaznice za četiri različite projekcije po cijeni od 15 eura. Ulaznice možete kupiti na ovoj poveznici.

Više o programu Cinehill u Laubi potražite na stranicama: https://motovunfilmfestival.com

Raspored projekcija dostupan je na sljedećem linku.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti