Helen Mirren i Jim Broadbent u filmu "The Duke"

ponedjeljak, 28. lipnja 2021.

Film temeljen na istinitoj priči predstavljen je prvim trailerom, a u kina bi trebao stići ove jeseni

Sony Pictures Classics je objavio trailer za svoj nadolazeći film The Duke, u kojem glavne uloge imaju Jim Broadbent i Helen Mirren. Scenarij filma, koji se temelji na istinitoj priči, potpisuju Richard Bean i Clive Coleman, a redateljsku palicu drži Robert Michell.

Uz Broadbenta i Mirren u filmu također glume i Fionn Whitehead, Anna Maxwell Martin, Matthew Goode, Jake Bandeira, Aimée Kelly te Charlotte Spencer.

Film The Duke prati 60-godišnjeg vozača taksija Kemptona Buntona (Broadbent), koji je ukrao Goyin portret vojvode od Wellingtona iz Nacionalne galerije u Londonu 1961. godine, što je bila prva i jedina pljačka u povijesti galerije. Prije nego je vratio sliku Kempton je prijetio i ucjenjivao vladu inzistirajući da više pažnje posvete starijim stanovnicima zemlje. Mnogo godina kasnije istražitelji otkrivaju kako je Kempton spleo mrežu laži te da je bio dobar čovjek u srcu, odlučan promijeniti svijet i spasiti svoj brak.

Film The Duke je već imao premijeru na filmskom festivalu u Veneciji gdje su posebno pohvaljene glumačke izvedbe glavnih glumaca. U kino-dvorane diljem svijeta trebao bi stići ove jeseni. Točan datum još nije poznat.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti