David Skoko: Prvi hrvatski 24kitchen kuhar!

subota, 22. rujna 2018.

Prvi hrvatski kuhar na kanalu 24Kitchen u serijalu "David Skoko: Stari gušti, nova kužina"

Otkriveno je tko je nova zvijezda kanala 24kitchen! Za vrijeme Weekend Media Festivala u Rovinju u prekrasnom ambijentu Maistrinog restorana „Kantinon“, objavljeno je da će najoriginalniji hrvatski kuhar, David Skoko, biti zvijezda novog 24kitchen showa pod nazivom: David Skoko: Stari gušti, nova kužina.

Prva epizoda serijala bit će prikazana 16. studenog u 13:00h.

David Skoko, chef jednog od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih restorana „Batelina“ u Banjolama kod Pule, sve je samo ne obični kuhar! Neizmjerni talent, magična osobnost i strast, okosnice su njegovog karaktera koje su ga i dovele u društvo najboljih. David će stati uz bok već daleko poznatim kulinarskim mega zvijezdama kanala 24kitchen poput Jamie Olivera, Anthony Bourdaina, Gordona Ramseya, Marthe Stewart!

U emisiji David Skoko: Stari gušti, nova kužina, chef će predstaviti jednostavna, tradicionalna jela koja je začinio svojom kreativnošću. U svakoj epizodi pratit ćemo pripremu jednog cjelovitog obroka koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert inspiriran okusima iz djetinjstva. Jela će se uglavnom bazirati na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje chef Skoko iznimno poštuje i čiju nutritivnu vrijednost ističe. Kako pripremiti rajčice punjene skutom, kaparima i slanim inćunima, salatu od gambera s lukom i celerom ili pak prekrasne deserte kao što su fritule s prošekom, skuta s karameliziranim smokvama i još mnogo novih okusa i doživljaja hrane, David će podijeliti s gledateljima kanala 24kitchen.

Šira javnost mogla se upoznati s Davidovim radom kada je ugostio, a i zadivio svjetsku gastronomsku legendu i svog idola - Anthony Bourdaina. Uz činjenicu da je riječ o jednom od najoriginalnijih i najkreativnijih kuhara, David Skoko ima i vrlo zanimljivu biografiju. Naime, riječ je o kuharu koji je rođen u obitelji s četiri generacije ribara. Tako nekako je i započela priča o „Batelini“ – malom obiteljskom restoranu kojeg je pokrenuo njegov otac. Nakon početnog perioda pripremanja „klasične“ hrane, Davidova strast prema kuhanju uzela je maha te je počeo stvarati nevjerojatna inovativna jela, što je njegovom restoranu donijelo titulu najboljeg restorana Hrvatske 2014. godine. Blistava karijera, brojne nagrade i suradnje sa svjetskim poznatim kuharima prepoznate su od strane Fox Networks Group Hrvatska, kao ključne kvalitete chefa koji će najbolje predstaviti hrvatsku kuhinju na kanalu 24kitchen!

Približava se studeni, pripremite se za brojne stare gušte iz neke sasvim nove kužine!

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti