Danijela Martinović proglašena kraljicom Eurosonga

nedjelja, 06. svibnja 2018.

Ovogodišnji Eurosong održava se od 8. do 12. svibnja, a naša Franka predstavit će se prve polufinalne večeri

Uoči Eurosonga i nastupa Franke Batelić u Lisabonu, članovi Eurofesta Hrvatska proglasili su pjesmu Neka mi ne svane Danijele Martinović, do sada najboljom hrvatskom pjesmom na Eurosongu.

Hrvatska je prvi puta kao samostalna država na Eurosongu nastupila 1993., a do sada se natjecala s ukupno 23 pjesme. Članovi Eurofesta Hrvatske glasovali su za, prema njihovom mišljenju, najbolju hrvatsku pjesmu na Eurosongu, glasujući uobičajenom eurovizijskim načinom.

Prvo mjesto osvojila je pjesma Neka mi ne svane u izvedbi Danijele Martinović (Birmingham 1998.) s 280 bodova, Marija Magdalena (Jeruzalem 1999.) u izvedbi Doris Dragović zauzela je drugo mjesto s 265 bodova, a na trećem mjestu, sa 183 boda, našla se Sveta ljubav u izvedbi Maje Blagdan (Oslo 1996.). Zadnje mjesto zauzela je pjesma Romanca, koju su u Beogradu 2008. izveli Kraljevi ulice & 7 5 cents.

Danijela Martinović otvorila je Eurosong u Birminghamu 1998., što je do sada prvi i jedini takav slučaj. Nakon legendarnog odbacivanja plašta i sjajne izvedbe Danijela je osvojila 5. mjesto sa 131 bodom. Dvanaestice je dobila od Slovenije i Makedonije, a desetke od Izraela, Malte, Njemačke i Slovačke. Bodove su dale sve zemlje sudionice izuzev Mađarske i Rumunjske.

Može li Franka nadmašiti svoje prethodnike saznat ćemo već 8. svibnja kada se održava prva polufinalna večer ovogodišnjeg natjecanja za nabolju pjesmu Europe.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti