Bill Cosby i Roman Polanski izbačeni iz Akademije filmskih umjetnosti

petak, 04. svibnja 2018.

Osuđivanje Billa Cosbyja radi seksualnog zlostavljanja potaknulo je članove odbora da njemu i Polanskom ukinu članstvo

Foto: PR Photos

Upravni odbor Akademije filmskih umjetnosti i znanosti donio je odluku o isključivanju glumca Billa Cosbyja i redatelja Romana Polanskog iz njihovog članstva. Na posljednjoj sjednici odbora održanoj početkom ovoga tjedna odluka je donesena, a jučer je objavljena javnosti.

Ovaj potez stigao je tjedan nakon što je Cosby osuđen za seksualno zlostavljanje Andree Constand. Glumca je čak 60 žena optužilo za seksualno zlostavljanje, a neke od njih svjedočile su na nedavno završenom suđenju.

Polanski je također već 40 godina na rubu zakona, još od 1978. kada je pobjegao iz SAD-a tijekom čekanja presude za silovanje 13-godišnje djevojčice.

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti svoju je odluku javnosti objavila u izjavi:

Upravni odbor Akademije filmskih umjetnosti i znanosti održao je sastanak u utorak, 1. svibnja, i donio odluku da se iz članstva Akademije izbace glumac Bill Cosby i redatelj Roman Polanski radi nepoštivanja Standarda ponašanja ove organizacije. Upravni odbor nastavlja poticati etičko ponašanje te zahtjeva od svojih članova da se drže Akademijinih vrijednosti poštovanja prema ljudskom dostojanstvu.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti