Ekranizacija popularnog romana "Minijaturistica" uskoro na Epic Drami

nedjelja, 25. ožujka 2018.

Poznati roman Jessie Burton, dostupan i na hrvatskom tržištu, doživjet će posebnu, trodijelnu premijeru za uskršnji vikend

Temeljena na jednom od najpopularnijih debitantskih romana prošlog desetljeća, serija Minijaturistica povijesna je drama koja pripovijeda priču o kući u kojoj se ispod raskošne ljepote i povlastica kriju zabranjene strasti i opasne tajne. Godina je 1686. i 18-godišnja Nella Oortman kuca na vrata veličanstvene kuće u najbogatijoj četvrti Amsterdama.

Prepuna nade i snova doputovala je iz provincije da bi započela novi život kao supruga imućnog trgovca Johannesa Brandta. No umjesto Johannesa, dočekuje je njegova hladna sestra Marin i Nella ubrzo shvaća da u kući Brandtovih ništa nije onakvo kakvim se čini.

Kad se Johannes napokon pojavi, Nelli kao svadbeni poklon daruje kuću za lutke, umanjenu maketu njihova doma. Malenu će kuću opremiti tajanstvena minijaturistica čije sićušne minijature odražavaju što se događa u kući, no na vrlo neobičan način: naizgled naviještaju i otkrivaju budućnost uznemirujućom preciznošću.

Kako Nella počinje otkrivati tajne kuće za lutke, ali i tajne kućanstva Brandtovih, shvaća da ih sve čekaju velike opasnosti. Drži li minijaturistica njezinu sudbinu u svojim rukama i hoće li biti ključ njihova spasenja ili arhitektica njihove propasti?

Miniseriju u kojoj glume Romola Garai, Anya Taylor-Joy, Alex Hassell, Hayley Squires i Emily Berrington možete pratiti od subote, 31. ožujka u 21h na kanalu Epic Drama.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti