Već se zna datum: nastavak horora "Ono" stiže u rujnu 2019.

utorak, 26. rujna 2017.

Najisplativiji horor svih vremena će svoj nastavak dobiti već za dvije godine

Od prvog dana prikazivanja horor Ono ruši sve rekorde gledanosti pa nije iznenadila vijest da će se snimati nastavak. No, nismo očekivali da će se nastavak pripremati da u kinima bude već za dvije godine.

New Line Cinema i Warner Bros. su jučer objavili da se nastavak hit horora Ono u svim kinima (pa i IMAX-u) premijerno očekuje 6. rujna 2019. godine.

Filmska ekranizacija jednog od omiljenih horora Stephena Kinga je već prvi vikend prikazivanja oduševila gledatelje i ubrzo je postao najisplativiji horor svih vremena. Na primjer, Egzorcist je 1973. godine zaradio 233 milijuna dolara u SAD-u i još 441,3 milijuna u ostatku svijeta. Film Ono je zasad zaradio 266,1 milijun dolara u SAD-u i još 478,1 milijun dolara u ostatku svijeta. Film nosi oznaku R što samo govori o velikom uspjehu ovog horora. Film je i u hrvatskim kinima ostvario fantastičnu gledanost.

Knjiga Ono govori o grupi prijatelja koja zajedno krene u borbu protiv demona koji opsjeda njihov grad, a koji se ukazuje u obliku klauna Pennywisea. Dok u knjizi paralelno pratimo prošlost i sadašnjost (odnosno njihove odrasle verzije), studiji su se odlučili snimiti prvi film koji se fokusirao na djecu u prošlosti, a nastavak će se odvijati u sadašnjosti s odraslim glumcima. No, nastavak će imati neke poglede u prošlost pa možemo očekivati istu dječju glumačku postavu u nekim scenama.

Gary Dauberman, jedan od scenarista aktualnog filma, navodno je sklopio dogovor o pisanju scenarija za nastavak dok je redatelj Andy Muschietti još upitan.

Zasad je prilično sigurno da će Bill Skarsgård reprizirati svoju iznimno jezivu ulogu demona / klauna, a tko će glumiti dječake u sadašnjosti još nije poznato.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti