Mate Janković novi je član žirija "Tri, dva, jedan - kuhaj!"

nedjelja, 30. srpnja 2017.

Peta sezona popularnog kulinarskog showa na male se ekrane vraća već ove jeseni

Nova sezona RTL-ovog popularnog kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj! uvelike se sprema, a sa sobom donosi nekoliko noviteta. Upoznat ćemo nove kandidate koji će se za titulu najboljih boriti kroz nove kulinarske zadatke, no izmjena sudačke postave vjerojatno je najznačajnija novost sezone. Uz bok Tomislavu Špičeku ove će jeseni stati Mate Janković, chef, poduzetnik, savjetnik i promotor domaće gastronomije, koji će ovim projektom označiti svoj povratak na TV.

"Jedna od najbitnijih stvari u kuhinji je biti strog, ali pošten chef, a to ću biti i ovom TV formatu. Od kandidata ću očekivati disciplinu, radnu etiku i pedantnost te ću im pokušati svojim savjetima pomoći u usavršavanju kuharskih vještina. Radujem se ponovnom radu na televiziji te se nadam da će gledatelji uživati u onome što smo za njih spremili", otkriva 39-godišnji Mate Janković, omiljeni TV kuhar kojeg gledatelji pamte kao člana žirija hrvatske verzije kuharskog showa MasterChef, ali i kao vodiča slavnom kuharu Anthonyju Bourdainu u njegovu putopisno-kulinarskom showu No Reservations po Hrvatskoj.

Chef Janković kulinarstvom se počeo baviti sasvim slučajno, kada je na nagovor kućnog prijatelja svojih roditelja, inače profesionalnog kuhara, upisao Školu za kuhare. Nakon završetka škole brusio je zanat kod brojnih eminentnih chefova u prestižnim hotelima i restoranima diljem svijeta. Njegove kulinarske vještine i znanje cijene brojni stručnjaci u Hrvatskoj i regiji, stoga ne čudi da se vlasnici hotela i restorana sjete upravo njegova imena kada je potrebno osmisliti zanimljive jelovnike. 

Pobornik je GO LOCAL koncepta koji potiče kuhare da kuhaju s lokalnim namirnicama te preko njih promoviraju Hrvatsku gastronomiju. 

"Kupovinom i kuhanjem lokalnih namirnica ne samo da pozitivno djelujemo na našu ekonomiju, već sudjelujemo u brendiranju Hrvatske kao gastro destinacije. Moramo poštivati i promovirati naš proizvod jer ćemo jedino tako biti istinski prepoznatljivi u svijetu."

Povratak na male ekrane u novoj ulozi očekuje ga već ove jeseni, kada nova, peta sezona gastro showa Tri, dva jedan – kuhaj! krene s emitiranjem.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti