MMA večer na RTL-u

nedjelja, 25. lipnja 2017.

Ultimativna večer najopakijeg svjetskog sporta, MMA spektakl godine vodit će urednik Antonio Vuksanović te veliki hrvatski MMA teškaš Dražen Fogač

Velika večer ultimativnih borilačkih vještina - Bellator MMA odigrat će se ovaj vikend u Madison Square Gardenu, kada će snage odmjeriti Fedor Emelianenko i Matt Mitrione u superteškoj kategoriji te Wanderlei Silva i Chael Sonnen u glavnim rolama večeri, u borbi teške kategorije koja se očekuje od 2011. Osnovan 2008. Bellator MMA turnir slovi kao najteži svjetski sportski turnir, a u New Yorku bilježi svoje 180. predstavljanje. Na RTL-u večeras od 22:15 sati, kroz MMA spektakl godine vodit će nas RTL-ov sportski urednik Antonio Vuksanović te veliki hrvatski MMA teškaš Dražen Fogač, danas uspješan trener u jednom od ponajboljih hrvatskih MMA klubova „American Top Team Zagreb“.

Nakon šoka i tragične smrti UFC veterana Tima Haguea, koji je preminuo u bolnici nakon nokauta u drugoj rundi protiv Adama Braidwooda u borbi promotora KO Boxing Canada, okrećemo se velikom spektaklu slobodne borbe u New Yorku. Borba između Emelianenka i Mitrionea trebala se održati u veljači ove godine na Bellatoru 172,  no zbog bubrežnih kamenaca Mitrione je bio hospitaliziran, ali sada se ultimativni sudar ovih superteškaša konačno događa.

Borba protiv Mitrionea je treća borba, od kada se vratio iz mirovine, po mnogima najvećeg borca slobodnih borbi svih vremena Fedora Emelianenka, sjajnog Rusa kojeg se sjećamo i po borbi iz 2005., kada je na Prideu pobijedio našeg Mirka Filipovića. Danas, 40-godišniji Rus je i dalje najveća atrakcija MMA-a, borac koji je u karijeri „odradio“ 41 borbu te odnio impresivnih 36 pobjeda, majstor u  judu, sambu, kickboxingu i MMA-ju. Započevši karijeru 2000. Emelianenko je trumfirao nad prvacima UFC-a, Pridea, K-1 prvenstva, osvojio je dvije olimpijske medalje te brojne druge nagrade i pohvale te je svakako živuća legenda, koju imamo zadovoljstvo još uvijek gledati u borbama. Njegov protivnik, Amerikanac Matt Mitrione, zanimljivo, bivši je NLF igrač („New York Giants“, „San Francisco 49ers“, „Minnesota Vings“), koji se okrenuo MMA-u 2009. te je do danas u 16 borbi odnio 11 pobjeda, pobijedivši i tragično preminulog Tima Haguea 2011. Mitrione u Bellatoru nastupa od 2016. te do danas drži savršen rezultat 2-0.

Glavna borba ove zaista fantastične borilačke večeri održat će se između Wanderlei Silve i Chaela Sonnena. Wanderlei Silva je poput Emelianenka legendarni borac, koji je također napunio 40 godina. U 49 borbi, ovaj veliki prvak Pridea, drži najduži niz pobjeda u natjecanju te bilježi borbe u UFC-u, a danas nastupa u Bellatoru MMA. Silve se možda i najbolje sjećamo iz borbi s našim Filipovićem, s kojim ima jedan neodlučeni (i to jedini u karijeri) te je zabilježio poraz (sjećamo se Mirkovog legendarnog udarca glavom kojim je svladao ovog nevjerojatnog brazilskog borca). S druge strane oktogona naći se iskusni američki borac Chael Sonnen (također 40 godina), koji je u 45 MMA borbi odnio 29 pobjeda, a MMA karijeru započeo je kao 19-godišnjak. Osim u Bellatoru,  Sonnen se okušao i drugim natjecanjima slobodnih borbi poput UFC-a, WEC-a (World Extreme Cagefighting), Pancrasea i Bodoge.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti