"The Witcher" stiže na Netflix

četvrtak, 18. svibnja 2017.

Andrzej Sapkowski, autor originalnih knjiga po kojima je rađena igra, na seriji će raditi kao kreativni savjetnik

Netflix sprema produkciju nove televizijske serije temeljene na sagi The Witcher. Franšiza je svoj život započela kao serijal fantasy romana poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, nakon čega je pretvorena u hvaljene video igre, a sada stiže i na male ekrane.

U izjavi za medije Sapkowski je rekao kako će i on raditi na seriji kao kreativni savjetnik: "Oduševljen sam što će Netflix raditi adaptaciju mojih priča koja će biti vjerna originalnom materijalu i temama koje sam stvarao preko trideset godina. Uzbuđen sam zbog naših zajedničkih nastojanja da tim likovima udahnemo život."

Već se pričalo o adaptaciji The Witchera, koji je ove godine trebao dobiti svoju filmsku verziju no očito se od toga ipak odustalo u korist serije. Sean Daniel, čija je produkcijska kuća trebala raditi na filmu ostaje dio televizijskog projekta, kao i Tomasz Bagiński, koji je film trebao režirati, a jedan je od zaslužnih za CGI u uvodnim dijelovima igre, uz Jareka Sawka.

Bagiński i Sawko u zajedničkoj su izjavi rekli: "Postoji moralna i intelektualna dubina u ovim knjigama koja nadilazi taj žanr. To je priča o sadašnjosti i trenutnim izazovima, sakrivena ispod krinke fantastike. To je priča o nama, o čudovištu i junaku koji se skrivaju u našim srcima."

Detalji vezani uz produkciju za sada nisu poznati.

M.M.K.

Komentari (4)
Povezane vijesti

Ostale vijesti