"Posljednji tango u Parizu": redatelj tvrdi da je došlo do nesporazuma

srijeda, 07. prosinca 2016.

Nakon vijesti koja je zgrozila javnost javio se Bernardo Bertolucci koji objašnjava da je krivo shvaćen

Prije nekoliko dana je svijet šokirala vijest da je tada 19-godišnja glumica Maria Schneider zaista bila silovana na snimanju jedne scene filma Posljednji tango u Parizu. Redatelj Bernardo Bertolucci je odlučio objasniti svoju spornu izjavu.

„Prije nekoliko godina sam bio upitan o famoznoj sceni s maslacem. Tada sam rekao, a očito nisam bio dovoljno jasan, da sam s Marlonom Brandom odlučio iznenaditi Mariu s maslacem. Dakle, htjeli smo njezinu spontanu reakciju na korištenje maslaca umjesto lubrikanta. Otuda sav nesporazum, netko je pomislio da joj nismo spomenuli da slijedi scena silovanja što jednostavno nje istina!“ , tvrdi.

Redatelj je dodao i da je Maria sve znala jer je scena bila detaljno opisana u scenariju, jedini dodatak je bio spomenuti maslac. „I to ju je uvrijedio. Ne nasilje u sceni koju je pročitala u scenariju, nego korištenje maslaca“, dodao je.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je u javnost izašla snimka s Bertoluccijem u Parizu 2013. godine na kojoj govori o spornoj sceni i u kojoj ga se može čuti da kaže kako je bio grozan prema glumici jer joj nije rekao o čemu se radi u sceni. Na taj komentar su mnogi slavni glumci i poznate ličnosti reagirali zgražanjem i komentirali da je riječ o seksualnom nasilju nad tada 19-godišnjom djevojkom. Mnogi su tražili i da se Bertolucciju oduzmu sve nagrade.

Maria Schneider je preminula od raka 2011. godine u 58. godini nakon godina i godina problema, ovisnosti i pokušaja samoubojstva koji su započeli nakon snimanja ovog filma. Jednom je čak i izjavila da se zbog sporne scene osjetila poniženom i malo silovanom tako da mnogi nisu uvjereni u najnovije Bertoluccijevo objašnjenje.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti