Disney dan u subotu na RTL-u!

petak, 25. studenog 2016.

Disney dan: Maraton animiranih i igranih filmova za cijelu obitelj ove subote na RTL-u

Subota 26. studenog rezervirana je za cjelodnevno obiteljsko druženje uz neke od najboljih animiranih i igranih filmova iz Disneyeve kreativne radionice! Svijet zabave je nezamisliv bez remek-djela jedne od najmaštovitijih svjetskih produkcijskih kuća iz koje u eter RTL-a stižu u subotnje jutro već od devet sati.

Dan započinjemo filmom Velike mačke Afrike. Odličan Disneyev prirodoslovni dokumentarac u režiji Keitha Scholeya, nomiranog za Emmy nagradu za ostvarenje The Private Life Of Plants i Alastaira Fothergilla, dobitnika dva Emmyja za Frozen Planet i Planet Earth, donosi priču iz divljine Kenije, u naraciji slavnog Samuela L. Jacksona te Patricka Stewarta, kojeg najšira javnost zna kao kaptana Picarda iz Zvjezdanih staza, u ovom izvrsnom dokumentarcu čiji je dio zarade bio doniran African Widlife fondaciji, koja se bori za spas Amboseli koridora u Keniji, u projektu Spasite velike mačke Afrike, spasite savanu.

Nakon toga je vrijeme za TV premijeru crtanog filma Medvjedić Winnie. Prema knjigama A.A. Milnea, gledamo neodoljiv crtić, koji nas vodi u šumu Sto jutara, u kojoj društvo prijatelja doživljava razne avanture.

Rano poslijepodne je rezervirano za nastavak Bijelog očnjaka, prvog dijela u kojem je blistao Ethan Hawke, avanture snimljene prema kultnoj knjizi Jacka Londona, stiže iz Disneyeve tvornice tri godine kasnije. I ovaj put su prizori prirode spektakularni, sada snimljeni u Aspenu, Coloradu i Vancouveru, dok su scene prijateljstva čovjeka i psa očekivano dirljive, u ovom sjajnom ostvarenju za sve uzraste, dostojnom originalnog filmskog klasika.

Večer je rezervirana za film Merida Hrabra. Najbolje animirano ostvarenje 2012. bio je Pixar/Disneyev crtić Merida Hrabra napravljen prema priči i režiji Brende Chapman, koja nas je također oduševila Kraljem lavova, Ljepoticom i zvjeri te Princom od Egipta. Inspiraciju za priču Brenda je pronašla u odnosu s kćeri te ga prenijela na ovu iznimnu animaciju za čije potrebe je Pixar potpuno promijenio svoj animacijski sistem, koji je koristio u posljednjih 25 godina. Fantastičan film za čitavu obitelj zaradio je 43 nominacije te osvojio 19 nagrada, od kojoj je potrebno spomenuti Oscara za najbolju animaciju godine, Zlatni globus te BAFTA-u, također u kategorijama najfilma godine.

Disney dan završava klasičnom pričom 101 dalmatinac. Ovu obiteljsku komediju režirao je Stephen Herek, koji se prije toga proslavio ekranizacijom Tri mušketira Alexandra Dumasa. Za razliku od filmske verzije iz 1961., četveronožni ljubimci ne govore, no osim toga, Herek se vjerno držao originala pa će svi zaljubljenici u ovu vječnu priču biti itekako zadovoljni. Na kinoblagajnama film je ostvario veliku zaradu, više od 320 milijuna dolara, dok je Glenn Close za ulogu Cruelle de Vil pobrala samo riječi hvale.

Ne propustite Disney dan – cijeli dan posvećen obiteljskom druženju i zabavi uz filmove iz Disneyeve produkcije, u subotu, 26.studenog, na RTL-u!

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti