Novi film Martina Scorsesea ranije u kinima zbog Oscara?

srijeda, 28. rujna 2016.

Povijesna drama "Silence" još nema ni poster ni trailer, ali stiže u američka kina krajem studenog

Foto: PR Photos

Novi film Martina Scorsesea, povijesna drama Silence, stiže u američka kina krajem 2016. godine kako bi mogla ući u izbor za dodjelu nagrade Oscar, piše Variety.

Ekranizacija istoimenog romana Shusakua Endoa iz 1966. godine je projekt o kojem Scorsese sanja već desetljećima. Njegove glavne filmske zvijezde su Andrew Garfield, Liam Neeson, Adam Driver i Ciaran Hinds, a ako je suditi prema sinopsisu film ima sve predispozicije biti kandidat za razne prestižne filmske nagrade.

Kako bi film mogao biti u utrci za Oscara mora se prikazivati u Los Angelesu najmanje tjedan dana u ovoj kalendarskoj godini, tako da limitirano prikazivanje tamo počinje tijekom studenog.

Radnja romana je smještena u 17. stoljeće i prati izmišljeni sukob između portugalskih misionara i japanskog društva. U središtu su proganjani jezuitski misionari u Japanu i svećenik kojeg glumi Neeson. Produkcija filma je krenula u siječnju prošle godine, a krajem te je Scorsese počeo s montažom. Tada se govorilo da bi se film trebao naći u kinima u drugoj polovici 2016. godine, no do današnjeg dana nismo dobili ni poster ni trailer.

Silence nakon limitiranog prikazivanja u SAD-u u redovitu kino distribuciju kreće početkom 2017. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti