Kapetan Amerika će se pretvoriti u Jekylla

subota, 30. srpnja 2016.

Chris Evans preuzima glavnu ulogu filmske adaptacije priče Stevena Moffata o modernom Jekyllu

 Steven Moffat, danas najpoznatiji kao scenairist serija Doktor Who i Sherlock, za 2007. godinu pripremio je mini seriju podnaslovom Jekyll. Njegova priča o doktoru koji ima svoj strašni i razorni alter ego odstupila je od izvorne inspiracije na neobičan način.

Lionsgate je odlučio Moffatovu varijaciju o Dr. Jekyllu i Mr. Hydeu donijeti na velika platna. Prema saznanjima Deadlinea Chris Evans će preuzeti glavnu ulogu filma, iako službeno još nije potpisao za film. 

Chrisa Evansa svi prepoznaju kao ikoničnog Kapetna Ameriku iz Marvelovog filmskog svemira, no to mu nije jedina istaknuta uloga u kojoj se nalazi u poziciji junaka i pozitivca. Ovo bi mu bila jedna od rijetkih uloga, izuzevši ulogu u filmu Iceman, u kojoj bi mogao prikazati mračnijeg lika.

Mini serija, koju je Moffat napisao za BBC, u središtu radnje ima dalekog potomka originalnog Jekylla. Radnja se odvija u suvremenom svijetu gdje doktor Tom Jackman napusti svoju obitelj i dobrovoljno se zatvori u podrum nakon što sazna za svoju drugu mračnu i nasilnu ličnost. Uz pomoć psihijatrijske sestre, koja jedina zna za postojanje njegovog alter ega, pokušava pomiriti život između dvije ličnosti. U glavnoj ulozi originalne serije zasjao je James Nesbitt. 

Scenarij za filmsku adaptaciju prema Moffatovom originalu pripremili su Anthony Bagarozzi i Charles Mondry (Dobri momci). Film još nema svoga redatelja.

Kako BBC-jeva serija Jekyll izgleda možete vidjeti niže u kratkom video isječku koji predstavlja glavnog lika serije.

M.M.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti