Dajte Elsi djevojku!

utorak, 03. svibnja 2016.

Obožavatelji "Snježnog kraljevstva" pokrenuli su kampanju na Twitteru sa željom da Elsa u nastavku bude lezbijka

Korisnici Twittera, koji su ujedno veliki obožavatelji Snježnog kraljevstva, odlučili su iskoristiti tu popularnu društvenu mrežu kako bi Disneyu prenijeli svoju želju: da daju Elsi, heroini Snježnog kraljevstva - djevojku.

Animirani film iz 2013. potukao je mnogobrojne rekorde uz same riječi hvale i od strane kritičara i od publike. Film donosi priču o princezi Elsi i njenoj borbi da savlada vlastite magične moći kako bi se ponovno povezala sa svojom sestrom Anom.

Film je protumačen i kao prvi Disneyev izlet u feminizam jer je zamijenio tradicionalan sretan kraj uz nekog princa sa sestrinskom odanošću. Sada su korisnici Twittera odlučili tu priču podići na viši nivo jer im se film činio i kao metafora za LGBT zajednicu koja mora skrivati ono što jest radi neprihvaćanja okoline, a poruka o prihvaćanju samog sebe u filmu je vrlo jaka.

Korisnica Alexis Isabel prva je upotrijebila hashtag #GiveElsaAGirlfriend u nedjelju, obraćajući se direktno Disneyu sa molbom da Elsa u nastavku bude lezbijka. Od nedjelje do danas taj je tweet podijelilo više od 1500 ljudi, a hashtag je pokrenuo pravu kampanju na Twitteru.

Hoće li producenti ispuniti želje mnogobrojnih obožavatelja saznat ćemo tek krajem 2017. ili početkom 2018. kada bi se Snježno kraljevstvo 2 moglo naći u kinima.

M.M.K.

Komentari (11)
Povezane vijesti

Ostale vijesti