"Creed" oduševio publiku!

nedjelja, 29. studenog 2015.

Nakon premijere novog nastavaka Rocky franšize mnogi predviđaju Oscar nominaciju za Sylvestera Stallonea

 Ovoga vikenda boksačka drama Creed imala je svoju premijeru u SAD-u i postigla izvanredne rezultate. Creed je nastavak Rocky franšize, u kojem ponovno gledamo Sylvestera Stallonea u legendarnoj ulozi Rockyja Balboe.

Creed je već osvojio kritičare što pokazuju i izvanredne ocjene - na Rotten Tomatoes drži 93%, a Metacritic rezultat je čvrsto na 82/100. Američka publika je oduševljeno prihvatila povratak Rockyja, pa iako nije s trona box officea skinula Igre gladi: Šojka rugalica 2. dio (57,5 milijuna dolara), Creed je osvojio treće mjesto iza Dobrog dinosaura (56 milijuna dolara) sa zaradom od 42,6 milijuna dolara. 

Nekoliko premijernih dana u SAD-u dobar su pokazatelj kako će Creed postati pravi hit. Iznimno pozitivne kritike dolaze sa svih strana, a najčešće su upućene vodećem glumcu Michaelu B. Jordanu koji glumi sina Apolla Creeda. Za Jordana je ovo odličan obrat događaja, pogotovo nakon žestokih kritika koje je dobio film Fantastična četvorka u kojem je nosio jednu od glavnih uloga.

Odlične kritike odlaze i samome Sylvesteru Stalloneu a mnogi zazivaju i nominaciju za Oscara u sporednoj muškoj ulozi. Njegov portret ikoničnog lika Rockyja zadire u nove emocionalne dubine dok se ponovno suočava s boksom od kojeg je odustao.

Ni redatelj Ryan Coogler nije ostao "pošteđen" pohvala čija vizija vjerno prati strukturu poznatih filmova o Rockyju dok istovremeno daje svježinu staroj franšizi. 

 M.M.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti