J.J. Abrams otkrio kako se pripremao za snimanje "Ratova zvijezda"

nedjelja, 29. studenog 2015.

Prije nego što se prihvatio snimanja "Ratova zvijezda: Sila se budi" redatelj se vratio filmskim korijenima

 Uzbuđenje oko novog nastavka najpoznatije svjetske filmske franšize Ratova zvijezda gotovo je na vrhuncu, a tome potpomaže i agresivna reklamana kampanja koja svako malo izdaje novi promotivni materijal.

Ovog tjedna vidjeli smo još jedan novi trailer (kojeg možete vidjeti niže), a oglasio se i sam redatelj s novim zanimljivim detaljima iz produkcije.

 J.J. Abrams, redatelj žarko iščekivanih Ratova zvijezda: Sila se budi, za Empire magazin je otkrio kako se inspirirao i djelima kultnih filmaša u pripremi za ovaj veliki pothvat. 

Priprema za režiju Ratova zvijezda obuhvaćala je hvatanje u koštac s filmskim klasicima pa je tako redatelj sjeo pred filmsko platno i pogledao filmove čije je elemente želio prenijeti u svoj film.  Za neke od filmova J.J. Abrams priznaje kako nije ni pomislio da bi mu mogli pomoći u stvaranja Ratova zvijezda, no čini se kako je inspiraciju pronašao na raznoraznim i raznorodnim mjestima.

Na  inspirativnoj listi našao se John Ford čiji su vesterni odlikovani samouvjerenjem, dok je nevjerojatnu scensku koreografiju i kompoziciju Akire Kurosawe upijao primjerice u filmu "Između neba i pakla" (1963.), a jedan od redatelja kojeg je proučavao bio je i Terrence Malick iz čijih je uradaka izdvojio snagu koju pronalazi u mirnoći kadra.

Znajući kako je i sam George Lucas veliki obožavatelj klasika, prvenstveno Kurosawe, možemo se nadati kako će isto vrelo inspiracije ovih dvaju redatelja polučiti slične rezultate i da je to pokazatelj budućeg uspjeha 7 epizode Ratova zvijezda

Ratovi zvijezda: Sila se budi u domaća kina dolazi 17. prosinca. 

M.M.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti