Brutalan 191: Sve što jedan UFC-ov "blockbuster" mora imati!

subota, 05. rujna 2015.

Noć sa subote na nedjelju 7. rujna rezervirajte za elitnu svjetsku MMA promociju i Fight Channel


Legendarna MGM Grand Arena u Las Vegas će u noći sa subote na nedjelju 6. rujna (prema hrvatskom vremenu) ugostiti odličan UFC 191. Izravni prijenos koji kreće u 04:00 sata iza ponoći pogledajte na Fight Channel PPV-u.

Kako to obično biva, UFC-ove "broj" priredbe su rezervirane za najjače evente vodeće svjetske MMA promocije pa ćemo i u Las Vegasu pratiti vrhunski spektakl koji mečem za titulu predvode Demetirous Johnson i John Dodson.

Pet mečeva od kojih je teško razaznati koji je bolji

Tako otprilike glasi sukus glavnog dijela UFC-a 191. U "main eventu" ćemo vidjeti novu obranu naslova prvaka u muha kategoriji Demetriousa Johnsona. Drugi put će svoj pojas pokušati sačuvati u meču protiv Johna Dodsona. Prvi su dvoboj odradili u siječnju 2013. te je tada "Moćni miš" slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Johnson je od tada sve uvjerljiviji pa je nanizao Moragu, Benavideza, Bagautinova, Cariasa i Horiguchija. Čak četiri od posljednjih pet mečeva je završio prekidom, a  za poraz ne zna još od 2011. kada je bolji od njega bio Dominick Cruz. Doduše, tada se radilo o meču u bantam kategoriji. Od kada se spustio u diviziju do 57 kilograma, tamnoputi Amerikanac je neporažen.

Dodson, s druge strane, od dolaska u UFC ima tek jedan jedini poraz iz već spomenutog dvoboja s Johnsonom. Od tada je nanizao tri slavlja i tako izborio novu šansu napasti prestižni pojas. Nema sumnje da je drugu priliku dobio zasluženo te će učiniti apsolutno sve da je i iskoristi.

U "co-main" eventu ćemo imati prilike vidjeti dvoboj dva bivša UFC prvaka u teškoj kategorji: Andreija Arlovskog i Franka Mira. Obojica u posljednje vrijeme izgledaju sjajno te pružaju odlične predstave koje su im i donijele ovaj međusobni obračun. Doduše, njihove životne priče se potpuno razlikuju. I dok je Arlovski povratnik u UFC koji je prije par godina bio na rubu prekida karijere te su ga samo upornost i odlazak u kamp Grega Jacksona spasili katastrofičnog vješanja rukavica o ring, Mir je gotovo čitavu karijeru (osim prva dva dvoboja) proveo u slavnom oktogonu. No, nakon četiri poraza u nizu (Dos Santos, Cormier, Barnett, Overeem) samo su ga stara slava i neke zasluge iz prošlosti spasile otkaza u elitnoj promociji. Uslijedile su impresivne pobjede nokautima protiv Antonija Silve i Todda Duffeeja, a novo slavlje bi ga ponovno gurnulo i među potencijalne izazivače.

Spomenimo i da Arlovski od povratka u UFC (2014.) ima tri pobjede zaredom (Schaub, Silva, Browne) te da za poraz ne zna od 2013. i meča protiv Anthonyja Johnsona u WSOF-u. I on se, baš kao i Mir, prije nekoliko godina našao u teškoj situaciji kada su ga redom pobjeđivali Emelianenko, Rogers, Silva i Kharitonov. No, kako obično kažu: Nije bitno koliko puta padneš, nego koliko puta se digneš. Obojica ovih sjajnih teškaša su se ponovno dignuli na noge i tamo planiraju i ostati.

Program u MGM Grand Areni otvaraju djevojke u slamka kategoriji: Paige VanZant i Alex Chambers. Vjerojatno vam se po broju medijskih nastupa i eksponiranosti koju uživa čini da lijepa Paige ima najmanje 10 pobjeda u oktogonu i da je dio elitne promocije minimalno 5 godina. No, varate se. Ovo će za VanZant biti tek treći nastup u UFC-u i prilika za treće slavlje. Isti broj mečeva unutar oktogona ima i Alex Chambers s tim da je njezin dosadašnji učinak polovičan. Najprije je izgubila od Aisling Daly, da bi u zadnjem nastupu (10. travanj) pobijedila Kalin Curran.

VanZant je miljenica Dane White te se sve čini da bi se plavokosu ljepoticu što prije dovelo do pojasa prvakinje. Dojam je kako je Chambers samo još jedna prepreka na tom putu.

Meč koji će zasigurno pljuštati snagom i akcijom jest onaj između bivšeg izazivača Anthonyja Johnsona i sjajnog Jimija Manuwe. Dakako, radi se o poluteškoj diviziji gdje trenutačno caruje Daniel Cormier koji je svoj pojas osvojio upravo protiv Johnsona prije nekoliko mjeseci. To je ujedno bio i posljednji poraz za udarača koji je put u UFC-u započeo u velter kategoriji da bi na koncu shvatio da je poluteška divizija ipak puno primjerenija njegovoj ogromnoj konstituciji. Prije poraza od Cormiera, Johnson je u dvije godine nanizao čak devet pobjeda u  nizu uključujući i one protiv imena poput Gustafssona, Nogueire, Davisa ili Arlovskog (u WSOF-u).

Manuwu smo, s druge strane, zadnji put gledali u Krakowu kao zagrijavanje za meč Filipovića i Gonzage. Tada je u prilično dosadnom dvoboju pobijedio domaću zvijezdu Jana Blachowicza. Ranije je poražen od Alexandera Gustafssona što mu je ujedno i jedini poraz u karijeri. Novim slavljem, posebno protiv imena kao što je Anthony Johnson, atletični bi udarač definitivno preskočio nekoliko prepreka te bi ekspresno skočio među potencijalne izazivače.

Posljednji dvoboj glavnog dijela priredbe će se također održati u poluteškoj kategoriji. Bivši KWS prvak Jan Blachowicz će tražiti svoju drugu UFC pobjedu protiv Amerikanca Coreyja Andersona. Blachowicz je sjajno krenuo u elitnoj promociji te je u prvom meču nokautirao Ilira Latifija. Već smo spomenuli loš nastup protiv Jimija Manuwe u svojoj Poljskoj pa bi mu meč protiv Andersona trebao poslužiti kao povratak u pobjedničke vode.

Sve u svemu, UFC 191 je jedan od najjačih evenata u 2015. te ga se svakako isplati pogledati. Noć sa subote na nedjelju 7. rujna zato rezervirajte za elitnu svjetsku MMA promociju i Fight Channel.

UFC 191: Johnson vs. Dodson 2

Demetrious Johnson vs. John Dodson
Andrei Arlovski vs. Frank Mir
Anthony Johnson vs. Jimi Manuwa
Corey Anderson vs. Jan Blachowicz
Alex Chambers vs. Paige VanZant

Uvodne borbe:

Paul Felder vs. Ross Pearson
John Lineker vs. Francisco Rivera
Jessica Andrade vs. Raquel Pennington
Clay Collard vs. Tiago Trator
Joe Riggs vs. Ron Stallings
Nazareno Malegarie vs. Joaquim Silva

Fightsite.hr

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti