Disney dan na RTL-u!

petak, 29. svibnja 2015.

U subotu, 30.5. vas ponovno očekuje maraton animiranih i igranih filmova za male i velike na RTL-u

Foto: RTL

U subotu, 30. svibnja, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati vas u programu RTL Televizije očekuju sjajni filmovi iz Disneyeve produkcije!

Svijet zabave je nezamisliv bez remek djela jedne od najmaštovitijih svjetskih produkcijskih kuća iz čije radionice u hrvatski televizijski eter stižu i dvije TV premijere – Merida Hrabra (u 20 sati) i Secretariat (21:50 sati).

Najbolje animirano ostvarenje 2012. bio je Pixar/Disneyev crtić Merida Hrabra napravljen prema priči i režiji Brende Chapman, koja nas je također oduševila Kraljem lavova, Ljepoticom i zvijeri te Princem od Egipta. Inspiraciju za priču Brenda je pronašla u odnosu s kćeri te ga prenijela na ovu iznimnu animaciju za čije potrebe je Pixar potpuno promijenio svoj animacijski sistem, koji je koristio u posljednjih 25 godina. Fantastičan film za čitavu obitelj zaradio je 43 nominacije te osvojio 19 nagrada, od kojoj je potrebno spomenuti Oscara za najbolju animaciju godine, Zlatni globus te BAFTA-u, također u kategorijama najfilma godine. Briljantnu avanturističku fantaziju Meridu Hrabru, koja je sinkronizirana i na hrvatski možete pogledati u subotu u 20 sati.

Film Secretariat je snimljen prema čudesnoj istinitoj priči, a prati život nevjerojatnog konja Big Reda, poznatijeg po imenu Secretariat. Majka i kućanica Penny Chenery Tweedy (Diane Lane) unatoč nedostatku ikakvog iskustva u utrkama pristane preuzeti brigu o konjušnicama o kojima se njezin otac zbog bolesti više ne može brinuti. Uz pomoć iskusnog trenera Luciena Laurina (John Malkovich) Penny pronalazi svoj put u muškom svijetu te naposljetku uzgoji prvog osvajača Trostruke krune u dvadeset i pet godina te vjerojatno najboljeg trkaćeg konja svih vremena. Ova filmska pustolovina za cijelu obitelj je na programu u 21 sat i 50 minuta.

Disney dan započinje prikazivanjem legendarnog crtića Tarzan u 8 sati i 5 minuta. U ovom su animiranom klasiku sinkroniziranom na hrvatski junacima iz divljine glasove posudili Antea Kalinić, Mirela Brekalo i Pjer Meničanin. U 10 sati i 10 minuta slijedi film Herbie ponovno vozi, a u 12:15 Nevjerojatno putovanje, film koji prati avanturu troje kućnih ljubimaca koji, nakon što njihovi vlasnici otputuju na odmor, ostaju na čuvanju kod susjeda koji žive na drugoj strani planine. No psi Chance i Shadow te mačka Susan misle da su napušteni i odluče se vratiti kući.

U 16 sati i 10 minuta eterom RTL-a će protrčati 102 dalmatinca. U nastavku omiljenog filma, nominiranog za Oscara, nekoć velika progoniteljica i mrziteljica životinja, Cruella De Vil (Glen Close) izlazi iz zatvora kao rehabilitirana i filantropski raspoložena žena. Započinje suradnju s malom privatnom udrugom za spas životinja, koju vodi idealistični Kevin Sheperd (I. Gruffudd), no njezina dobrota uskoro nestane, a ona ponovno opsjednuto pokušava načiniti kaput snova - od štenaca. Moćni Joe Young, film o prijateljstvu Charlize Theron i gorile, na program je u 13 sati i 55 minuta.

Ne propustite Disney dan – cijeli dan posvećen filmovima iz Disneyeve produkcije ponovno ovu subotu, 30. svibnja! Detaljan raspored pogledajte ovdje.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti