UFC on FOX: Machida vs. Rockhold

subota, 18. travnja 2015.

Sjajan "FOX event"ovaj vikend: Machida protiv Rockholda, veliki test za lijepu Paige!


Noć sa subote na nedjelju 19. travnja obavezno rezervirajte za UFC on FOX priredbu iz američkog New Jerseyja. Event koji predvode Lyoto Machida i Luke Rockhold pogledajte uživo i ekskluzivno na Fight Channelu s početkom u 02:00 sata iza ponoći.

Bivši UFC prvak i bivši šampion Strikeforcea licem u lice. To je, ujedno i najzanimljiviji dvoboj večeri i "main event" priredbe u New Jerseyju.

Obojica su u odličnom ritmu što se vidi i po rezultatima u posljednje vrijeme. Brazilac je skupio tri vrijedne pobjede u posljednja četiri meča, a jedini koji ga je pobijedio je bio Chris Weidman u dvoboju za naslov prvaka. Ono što je itekako primjetno jest da se Machida vrlo dobro adaptirao tijekom godina. Uspješno se spustio u kategoriju niže, ali i dodatno "uglancao" svoje nožne tehnike s kojima uništava protivnike. Posljednji koji je stradao bio je CB Dollaway na priredbi u Brazilu u prosincu prošle godine.

Rockhold je jednako uspješan u posljednja četiri UFC dvoboja te je skupio tri pobjede i poraz u UFC debiju od Vitora Belforta. No, nakon neugodnog starta Strikeforceov prvak je ipak uspio uhvatiti odličan ritam te je zaredom svladao Philippoua, Boetscha i Bispinga. Nije na odmet spomenuti i da je svu trojicu riješio prekidom i to u prvoj ili drugoj rundi. U svakom slučaju dvoboj Machida vs. Rockhold je stigao u prvi trenutak te će pokazati koji od ove dvojice u budućnosti zaslužuje dobiti šansu za napad na titulu koju i dalje drži Weidman.

U uvodnoj-glavnoj borbi večeri ćemo gledati novi nastup ponajboljeg svjetskog "jiujitsera" u MMA-ju, Ronalda Jacarea Souze. Njemu će se probati suportstaviti Chris Camozzi. Ovaj meč i nema previše smisla s obzirom da smo isti dvoboj gledali prije dvije godine na priredbi u Brazilu. Tada je Souza lagano slavio nakon tri minute prve runde gušenjem. Camozzi je vrlo brzo dobio otkaz u UFC-u nakon što je skupio tri poraza u naredna četiri meča. Larkin, Santos i Natal su mu presudili u elitnoj promociji. No, otkaz Yoela Romera u posljednji trenutak zbog ozljede je natjerao UFC na očajnički potez te su Camozzija preko noći vratili u svoje redove. Hoće li biti išta uspješniji u novom UFC pokušaju ostaje tek za vidjeti. Prvi test mu je zaista težak pa i nismo posebno optimistični...

Meč koji definitivno intrigira jest i okršaj Maxa Hollowayja i Cuba Swansona. Ova dvojica sjajnih boraca odlično kotiraju u pero kategoriji, a posebno impresivan je Holloway koji u zadnjih pet dvoboja ne zna za poraz. U sličnoj situaciji bi bio i Swanson, no poraz u zadnjem meču od Frankieja Edgara ga je malo gurnuo unatrag. Upravo zato bi mu veliko slavlje protiv bivšeg prvaka donijelo ekspresni povratak u "klasu contendera".

Među glavnim mečevima večeri su se još i našle djevojke iz slamka kategorije: Felice Herrig i Paige VanZant. Oko lijepe Paige se podigla nevjerojatna prašina iako je u UFC-u odradila tek jedan jedini dvoboj. Razlog je, dakako, njezin atraktivan izgled koji je elitnoj promociji od velike marketinške koristi. Realno gledajući Felice Herring je puno ozbiljniji borac s mnogo više iskustva nastupanja i u Invicti i u Bellatoru te ne bi bilo čudno da upravo ona uništi snove mnogima koji navijaju za lijepu Paige.

Sjajan popis borbi, kao što je to obično slučaj s FOX priredbama, u "undercardu" popunjavaju dvoboji Jima Millera i Beneila Dariusa, odnosno Ovincea Saint Preuxa i Patricka Cummingsa. Sve u svemu, UFC on FOX: Machida vs. Rochold je sjajna priredba s nekoliko vrlo intrigantnih mečeva. Izravni prijenos na Fight Channelu kreće već od 02:00 sata ujutro pa navinite budilice i začinite borilački vikend.

UFC on FOX: Machida vs. Rockhold

Lyoto Machida vs. Luke Rockhold
Ronaldo Souza vs. Chris Camozzi
Cub Swanson vs. Max Holloway
Felice Herrig vs. Paige VanZant

Uvodne borbe:

Jim Miller vs. Beneil Dariush
Ovince St. Preux vs. Patrick Cummins
Corey Anderson vs. Gian Villante
Aljamain Sterling vs. Takeya Mizugaki
Tim Means vs. George Sullivan
Diego Brandao vs. Jim Hettes
Eddie Gordon vs. Chris Dempsey

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti