Gillian Flynn pridružila se novom filmu Stevea McQueena

nedjelja, 29. ožujka 2015.

Duet McQueen i Flynn, uspješni redatelj i scenaristica, prihvatit će se adaptacije britanske mini serije 'Widows'

Foto: PR Photos 

Prvi filmski projekt redatelja Stevea McQueena nakon planetarno uspješne povijesne drame 12 godina ropstva, bit će akcijski film o potjeri. 

Izvorna ideja za film je došla s britanske televizije, točnije britanske miniserije Widows koja se emitirala 1983. godine, a čiji scenarij je napisala Lynda La Plante.

Iako inspiriran ovim uzbudljivim trilerom, film neće preuzeti naslov serijala te se će navodno radnja filma znatno razlikovati od originala. 

Serija "Widows" prati tri žene, koje postaju udovicama nakon što se plan njihovih supruga da izvedu veliku pljačku izjalovi. Kada saznaju za njihove planove, odluče ih same okončati. 

Koliko će radnja krenuti drugačijim smjerom u McQueenovom filmu preostaje nam vidjeti. Ono što je sigurno jest da je McQueen radnju smjestio u još nepoznati grad u SAD-u, za razliku od izvorne radnje koja se odvijala u Londonu. 

Gillian Flynn, scenaristica zavidne karijere, pridružila se projektu nakon velikog uspjeha kojeg je doživila s prošlogodišnjim trilerom Nestala. Suradnju s velikim Davidom Fincherom nakon tog filma nastavila je i suradnjom na HBO-voj seriji Utopia

Predprodukcija još neimenovanog filma započet će ovu jesen, a suradnji dvoje istaknutih filmaša nesumnjivo se svi raduju. 

M.M.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti