Travanj na Klasik TV-u

ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

U travnju nas čekaju filmske premijere, Klasik na Klasiku sa Srđanom Dragojevićem i ciklus filmova ususret Danima hrvatskog filma

Proljeće je već stiglo, a travanj samo što nije počeo. Kako bi se pripremili za sve toplije dane, Klasik TV nas je odlučio počastiti fantastičnim filmskim premijerama, ciklusom Klasici na Klasiku filmovima Srđana Dragojevića te ciklusom filmova ususret Danima hrvatskog filma.

Rane, Srđan Dragojević

Ciklus filmova Klasici na Klasiku narednog će mjeseca biti posvećen jednom od najznačajnijih i najpopularnijih redatelja mlađe generacije - Srđanu Dragojeviću. Već večeras od 22h počinjemo sa kultnom komedijom Mi nismo anđeli dok nas sljedeći ponedjeljak očekuje ratna drama Lepa sela lepo gore, jedan od najgledanijih ratnih filmova nastalih nakon raspada bivše Jugoslavije.

Ponedjeljak 13. travnja rezrviran je za dramu Sveti Georgije ubiva aždahu, a ciklus se zatvara 20. travnja dramom Rane, filmom koji na mučan način prikazuje srpsko društvo tijekom devedesetih, a bio je veliki hit u srpskim kinima te je postao prvi srpski film koji je nakon rata ušao u službenu distribuciju u Hrvatskoj.

Pljačka Trećeg Rajha, Zdravko Šotra

Filmske premijere na Klasik TV-u prikazuju se četvrtkom, a u travnju sa prikazivanjem kreću 9.4. od 22h kada se u programu očekuje komedija Pljačka Trećeg Rajha, nadahnuta istinitim događajima jedne nevjerojatne pljačke tijekom Drugog svjetskog rata. Tjedan dana kasnije, u četvrtak 16.4. se prikazuje jedan od najboljih hrvatskih i jugoslavenskih dječjih filmova ikad snimljenih - Vuk samotnjak.

Četvrtak 23.4. rezerviran je za film Ma nije on takav, šarmantni triler s elementima komedije nadahnut pričom češkog pisca Karela Čapeka te akcijskim komedijama iz 80-ih godina. Posljednji dan mjeseca travnja očekuje nas triler Transatlantic koji je u Puli osvojio četiri Zlatne arene te je bio hrvatski kandidat za Oscara.

Teleport Zovko, Predrag Ličina

U travnju nas očekuje i Ciklus filmova ususret Danima hrvatskog filma koji će uoči 24. izdanja festivala, prikazati izbor nagrađivanih filmova s prethodnih godina ovog festivala. Svaki dan od 18. do 22.4. točno u ponoć na Klasik TV-u gledatelji će imati prilike pogledati najbolje dokumentarce i kratke filmove iz recentne hrvatske produkcije.

Ciklus počinje u subotu 18.4. filmovima Ratni reporter Silvestra Kolbasa, Ništa osobno Marka Šantića, Teleport Zovko Predraga Ličine i filmom Balavica Igora Mirkovića. U nedjelju nas očekuju samo dva filma: Sretno dijete i Krupni otpad, oba od istog redatelja - Igora Mirkovića. U ponedjeljak su na repertoaru filmovi Slučajno Tanje Golić i Dečko kojem se žurilo Biljane Čakić-Veselič. Utorak, 21.4. rezerviran je za filmove Slučajni sin Roberta Tomića Zubera i Tomislava Mršića, Plac Ane Hušman, Tri ljubavne priče Snježane Tribuson, animirani film Morana Simona Bogojevića Naratha te Tulum Dalibora Matanića. Za završetak ciklusa nas očekuju Onda vidim Tanju Juraja Lerotića, Sve 5! Dane Budisavljević te Posljednja pričest Ankice Jurić Tilić.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti