Bellator napokon stigao na Fight Channel!

petak, 27. veljače 2015.

Bellator od sada LIVE na FC-u: Ovog vikenda Kongo, King Mo, Daley, Sokodjou i Newton u akciji

Bellator je stigao na Fight Channel ponajboljom priredbom ove promocije u povijesti, koju su čak i UFC-u naklonjeni novinari u SAD-u proglasili najboljim MMA eventom na svijetu tijekom mjeseca veljače!

Izravni prijenos Bellatora 134 kodnog imena "The British Invasion", pogledajte u noći s petka na subotu, 28. veljače na Fight Channelu. Priredba starta u 03:00 sata iza ponoći i sadrži pet sjajnih mečeva s glavnog popisa borbi.

Newton brani naslov

U glavnom meču večeri aktualni Bellatorov prvak Emanuel Newton brani svoj pojas prvaka u poluteškoj diviziji. Ovaj vrlo kvalitetni i iskusni borac je dio ove promocije već nekoliko godina te je u međuvremenu izgubio tek u jednom nastupu. No, poraz od Attile Vegha je uspio osvetiti prošle godine i tako praktički "počistiti diviziju". Među imenima koja je pobjeđivao jesu i ona Muhammeda Lawala (dva puta), kao i  bivšeg UFC-ovca Joeyja Beltrana ili Lintona Vassella u posljednjem nastupu. Na Bellatoru 134 ga čeka opasni i još uvijek neporaženi Britanac Liam Geary.

32-godišnji izazivač "se proslavio" prošle godine kada je osvojio "ljetni Bellatorov turnir u poluteškoj diviziji" nanizavši Mucitellija, Valaviciusa i Anundsona. Upravo su mu ti rezultati, kao i činjenica da u Bellatoru ima impresivnih 6-0, donijeli šansu protiv Newtona. No, svima je, pa i njemu, jasno da se nikada do sada u karijeri nije susreo s borcem čak niti približnog kalibra, ali i iskustva, kao što je aktualni šampion. Hoće li presuditi mladost ili iskustvo i hoćemo li dobiti novog ili starog prvaka, vidjet ćemo u glavnoj borbi Bellatora 134.

Vraća se Paul Daley

U "co-main" eventu ćemo pratiti novi Bellator nastup nekoć vrlo perspektivnog UFC-ovca, ali i člana našeg FFC-a, Paul "Semtex" Daleyja. Britanac je dolaskom Scotta Cokera uspio "nažicati" novi angažman u ovoj promociji unatoč problemima sa zakonom i vizama u koje konstantno upada. Od odlaska iz UFC-a, odnosno tjeranja koje mu je priuštio Dana White 2010. godine zbog udaranja Koschecka nakon sudačkog zvona, Daley ima solidnih 8 pobjeda i četiri poraza, a posljednja dva MMA dvoboja je odradio za britansku BAMMA-u. Jedini dosadašnji nastup na Bellatoru se dogodio 2012. kada je lagano pobijedio nepoznatog Rudyja Bearsa. Od tada više nije nastupao u SAD-u do ovog vikenda.

U Mohegan Sun Areni ga čeka izuzetno iskusni Brazilac Andre "Chatuba" Santos. Iako iza sebe ima gotovo 50 profesionalnih mečeva (37-9), Santos je većinu svojim mečeva odrađivao po promocijama treće ili četvrte lige i to protiv jednako kvalitetnih, odnosno nekvalitetnih protivnika. Za Bellator do sada ima jedan nastup, a to mu je ujedno i posljednji meč koji je odradio. U listopadu 2010. je odlukom sudaca svladao Jamesa Terryja te izborio šansu proslaviti se protiv britanske zvijezde.

Kongo i King Mo najveći mamac

Iako oba ova meča izazivaju zanimanje ogromnog broja MMA fanova, poslastica večeri je ipak dvoboj u teškoj kategoriji između Cheicka Konga i Muhammada Lawala. Bivšem Strikeforceovom prvaku će ovo biti debi u teškoj diviziji te deseti nastup za Bellator. Ako pitate nikad zadovoljnog "King Moa", on zasigurno nije presretan načinom na koji se njegova karijera odvija posljednjih godina. Dva poraza od Emanuela Newtona, te kontroverzni poraz od Quintona Jacksona, su ga miljama udaljili od toliko željenog naslova, ali i od potpisa za UFC gdje se skrasila većina njegovih kolega iz ugaslog Strikeforcea. No, "King Mo" je uvijek imao "dug jezik" koji vlasnici i šefovi MMA promocija ne cijene previše pa ga niti Dana White nije previše "gotivio".

Na njegovu žalost nije previše volio niti Cheicka Konga koji je 2013. dobio otkaz u UFC-u unatoč vrlo solidnim rezultatima. Francuz je bio tkz. "gate keeper" teške divizije te je bio svojevrsna prepreka svima koji su tek stigli u elitnu promociju. Pobjeđivao je imena kao što su Filipović, Hardonk, Buentello, Barry, Mitrione ili Jordan u sedam godina dugoj UFC karijeri koja broji čak 18 mečeva. No, niti do nije bio preveliki argument kod potpisivanja novog ugovora te mu je UFC odlučio dati otkaz nakon poraza od Royja Nelsona. Odluka je iznenadila mnoge, ali i razočarala francusku MMA zvijezdu.

Kongo se brzo snašao i preselio u konkurentski Bellator gdje za sada ima vrlo dobrih 3:1. Jedini poraz je stigao od Vitalyja Minakova u meču za naslov prvaka, a u posljednjem dvoboju je svladao starog znanca iz UFC-a Lavara Johnsona. Analitičari će se složiti da je u dvoboju protiv Lawala teško nešto predviđati s obzirom na debi King Moa u ovoj kategoriji pa ćemo i mi ostati suzdržani. No, svakako se radi o najzanimljivijem i najzvučnijem meču na čitavom popisu borbi.

Sokodjou protiv Zelgovog "krvnika"

"Poker aseva" ove priredbe čine Thierry Rameau Sokodjou i Linton Vassell u poluteškoj kategoriji. Kamerunca ne treba previše predstavljati s obzirom da je u jednom trenutku slovio kao čovjek koji će pokoriti polutešku diviziju u legendarnom Prideu. Kada u dva uzastopna Pride eventa (33 i 34) nokautirate Nogueiru i Aronu, onda podignete mnogo prašine i ekspresno završite u UFC-u. No, Sokodjou se tamo i nije najbolje snašao pa su mu porazi od Machide i Canea "spakirali" otkaz. Narednih godina Kamerunac je postao svojevrsni nomad u najvećim svjetskim MMA promocijama. Nigdje se nije previše zadržao, ali niti razočarao. Teže mečeve je gubio, a lakše dobivao. Tako je uspio skupiti staž u Afflicitonu, Dreamu, Strikeforceu, K-1 Dynamiteu, KSW-u, MFC-u te je na koncu 2014. stigao u Bellatoru. Tu za sada ima 2:0 iz dva nastupa i spremno očekuje opasnog Vassella.

Britanca, pak, najbolje znamo iz meča protiv Zelga Galešića 2013. godine. Snažni tamnoputi udarač je doslovce prebio našeg borca kojem je olakotna okolnost ipak lom šake koji se dogodio odmah na početku dvoboja. U posljednjih deset mečeva ima tek jedan poraz i to u već spomenutom meču za naslov Bellatorovog prvaka protiv Newtona. On se dogodio u listopadu prošlo godine te je aktualni prvak slavio gušenjem u petoj rundi. Vassell je zasigurno vrlo potentni borac na kojeg treba itekako paziti u budućnosti, a koliko zapravo može vidjet ćemo već ovog vikenda na Bellatoru 134.

U glavnom dijelu priredbe vidjet ćemo još i dvoboj u velter kategoriji između Brennana Warda i Curtisa Millendera.

Izravni prijenos Bellatora 134 kodnog imena "The British Invasion", pogledajte u noći s petka na subotu, 28. veljače na Fight Channelu. Priredba starta u 03:00 sata iza ponoći i sadrži pet sjajnih mečeva s glavnog popisa borbi.

Bellator 134: The British Invasion

Emanuel Newton vs. Liam McGeary
Cheick Kongo vs. Muhammed Lawal
Paul Daley vs. Andre Santos
Rameau Thierry Sokoudjou vs. Linton Vassell
Curtis Millender vs. Brennan Ward

Uvodne borbe:

Matt Bessette vs. Josh LaBerge
Raphael Butler vs. Josh Diekman
Tamdan McCrory vs. Jason Butcher
Bobby Flynn vs. Neiman Gracie
Marvin Maldonado vs. Blair Tugman
Michael Mangan vs. Dean Hanco

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti