James Franco priprema još jednu adaptaciju

nedjelja, 01. veljače 2015.

James Franco ovog puta u ulozi redatelja uzima u svoje ruke djelo Johna Steinbecka "Neizvjesna bitka"

 Nakon adaptacije djela Williama Faulknera i Cormaca McCarthyja James Franco nastavlja tragom voljenih književnika i njihovih poznatih djela. Nakon što je ekranizirao spomenute autore s filmovima Božje dijete i Krik i bijes,odlučio se pozabaviti jednim od najpoznatijih američkih književnika, Johnom Steinbeckom i njegovim manje poznatim (iako ne i nepoznatim) djelom Neizvjesna bitka

Ovu objavu je popratila i najava impresivne liste glumaca koja se pridružila Francovom najnovijem projektu.
Pod izvornim naslovom In Dubious Battle krije se zvjezdana glumačka postava od Selene Gomez, Vincenta D'Onofria, Roberta Duvalla, Eda Harrisa do Bryana Cranstona te Dannyja McBridea. 
 
Scenarij kojeg će James Franco režirati napisao je Matt Rager, a ovaj film će obilježiti već treću suradnju između spomenutog dvojca. Kao redateljsko scenaristički par Franco i Rager su snimili dvije adaptacije Faulknerovih djela pod naslovima Krik i bijes te As I Lay Dying
 
Radnja filma Neizvjesna bitka odvija se u izmišljenoj dolini u američkoj saveznoj državi Kaliforniji u 30-im godinama prošlog stoljeća. Film, poput romana,istražuje teme društvene nejednakosti, nehumanosti u odnosima između ljudi te preispituje odnos između rada i kapitala. 
 
James Franco će odglumiti i jednu od vodećih uloga, onu Jima Nolana koji sudjeluje u rastućem radničkom pokretu i tako upoznaje teškoće života berača jabuka i rada na polju. 
Produkcija filma će započeti već u ožujku
M.M.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti