J.C. Chandor otpao s filma "Deepwater Horizon"

subota, 31. siječnja 2015.

Redatelj J.C. Chandor prekinuo suradnju s Lionsgateom na filmu "Deepwater Horizon", navodno zbog kreativnih nesuglasica

 Redatelj J.C. Chandor otišao je s vodećeg mjesta filma Deepwater Horizon, na čijem čelu je bio od samog početka projekta u srpnju prošle godine. 

"Deepwater Horizon" je dramatizacija velike ekološke, ali i ljudske, tragedije koja je šokirala svijet 2010. godine. Vijest je mjesecim punila novinske naslovnice tragičnim posljedicama kvara na naftnoj bušotini i izljevanja nafte u Atlanski ocean nedaleko od obale SAD-a. 
 
Redatelj J.C. Chandor je navodno raskrstio put sa studijem Lionsgateom zbog kreativnih nesuglasica. Ovaj iznenadni raskid suradnje službeno nitko nije još komentirao. 
Neki od filmskih portala (The Wrap, Deadline) izvještavaju kako će na Chandorovo mjesto uskočiti Peter Berg, poznati glumac koji kao redatelj u svome portfoliju ima nekoliko komedija i ratnih akcijskih filmova (Dobro došli u džunglu, Hancock, Lone Survivor, Battleship).
 
 
Scenarij za "Deepwater Horizon" je baziran na novinskom članku iz New York Timesa, čiji su autori David Barstow, David Rohde i Stephanie Saul uspostavili slijed tragičnih događaja koji su u konačnici doveli do jedne od najvećih i najpoznatijih ekoloških katastrofa u svijetu. 
 
Prvi nacrt scenarija za film je potpisao Matthew Sand, a Matthew Michael Carnahan je napisao posljednju i završnu verziju scenarija koji izlaže dirljivu priču o radnicima koji su se nalazili na platformi za vrijeme nesreće.
 
U kolovozu je najavljen i prvi casting za jednu od glavnih uloga, a Mark Wahlberg bi trebao glumiti jednog od menadžera BP-a. 
 
Film je najavljen za rujan 2016. godine, a nadamo se kako ovaj zastoj neće odgoditi premijeru filma. 
M.M.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti