Hakeri opasno zaprijetili Sonyju

srijeda, 17. prosinca 2014.

U najnovijoj poruci su hakeri najavili napad u stilu onog koji se dogodio 11. rujna 2001.

Čini se kako su mailovi koji su procurili iz Sonyja najmanji problem za veliki studio. Nakon puštanja mailova u javnost hakeri su odlučili otići korak dalje i poslali prijetnju svim kino dvoranama koje će prikazati novi film Jamesa Franca i Setha Rogena - The Interview.

"Svijet će biti pun straha. Sjetite se 11. rujna 2001. Preporučamo vam da se držite podalje tih mjesta u vrijeme prikazivanja. (Ako vam je kuća u blizini, bolje da odete.) Što god došlo u predstojećim danima je krivnja pohlepe Sony Pictures Entertainmenta.", dio je poruke koja je jučer stigla od grupe koja se naziva Guardians Of Peace.

Prošle poruke uključivale su budžete Sonyjevih filmova, informacije o plaćama glavnih direktora i glumaca, medicinska dokumentacija zaposlenih i brojevi njihovih osiguranja. No u najnovijoj poruci hakeri su zaprijetili napadom na mjesta prikazivanja filma.

Postojale su sumnje kako je cijeli napad na Sony pokrenut iz Sjeverne Koreje kao protunapad radi radnje filma The Interview u kojem se prikazuje pokušaj ubojstva Kim Jong-una no oni su odlučno zanijekali bilo kakvu povezanost s napadima iako ih podržavaju.

Iako je Odjel za nacionalnu sigurnost objavio kako ne postoje dokazi o planiranom napadu Sony je ipak odlučio dati vlasnicima dvorana da sami odluče žele li uopće prikazati film te ih je nekoliko već otkazalo premijere, a glavni glumci Franco i Rogen su odlučili otkazati sve intervjue i pojavljivanja u medijima vezano uz film.

M.M.Š.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti