Dokumentarac o bendu Grateful Dead

petak, 24. listopada 2014.

Službeni dokumentarni film povodom 50. godišnjice od osnutka benda producirat će Martin Scorsese

Foto: Wikipedia

The Grateful Dead će proslaviti 50. godišnjicu osnutka benda na poseban način - namjeravaju napraviti autorizirani dokumentarni film koji će režirati Amir Bar-Lev, koji stoji iza dokumentaraca The Tillman Story i Happy Valley dok će producentski dio posla odraditi veliki Martin Scorsese.

Tvorci još neimenovanog projekta rekli su kako će se u filmu naći nikad viđene snimke izvedbi i događanja iza pozornice koja uključuju bend, kao i intrevjui sa živim članovima benda Mickeyjem Hartom, Billom Kreutzmannom, Philom Leshom i Bobom Weirom, kao i mnogim drugim likovima iz "Dead svijeta".

"Tijekom godina je ispričano milijun priča o Grateful Deadu. Kako nam se bliži 50. godišnjica zaključili smo kako je vrijeme da i sami ispričamo jednu priču i smatramo da je Amir savršeni čovjek koji nam može pomoći da to ostvarimo. Nije potrebno ni reći kako smo počašćeni što ćemo surađivati sa Martinom Scorsesejem. Od Posljednjeg valcera do filma George Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetu, od Boba Dylana do rolling Stonesa, on je stvorio neke od najboljih glazbenih dokumentaraca u povijesti sa nekim od naših omiljenih umjetnika i čast nam je što je uključen i u ovaj projekt. Pedeset godina je velika stvar za slavlje sa našim obožavateljima i nestrpljivo čekamo podijeliti ovaj film s njima.", rekli su članovi benda.

Scorsese je samo kratko komentirao: "The Grateful Dead su uvijek bili više od benda, bili su kao svoj planet naseljen milijunima odanih obožavatelja. Jako sam sretan što se radi ovaj film i ponosan što mogu biti dio."

M.M.Š.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti