Anka je pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'

petak, 06. lipnja 2014.

Imoćanka je osvojila titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera i postala vlasnicom novčane nagrade od 100.000 kuna!

Foto: RTL

Unatoč svojoj mladosti, a zahvaljujući kulinarskim vještinama i neizmjernoj ljubavi prema gastronomiji koju je 11 tjedana iznosila pred strogim žirijem, Imoćanka Anka Cvitanović pobijedila je u kulinarskom showu RTL-a Tri, dva, jedan – kuhaj! te osvojila titulu najboljeg hrvatskog kuhara amatera i postala vlasnicom novčane nagrade od 100.000 kuna!

Na početku RTL-ovog gastro putovanja regijama Hrvatske u natjecanju za najboljeg hrvatskog kuhara amatera natjecalo se 14 kandidata različitih dobnih skupina i zanimanja. No, lijepa i mlada Imoćanka Anka Cvitanović u svih je 11 tjedana natjecanja uspjela suzdržati tremu i emocije te ostati koncentrirana do samog kraja.

Svo četvero finalista bez veće je treme ušlo u posljednji zadatak prije duela. Iako su sva četiri jela zadovoljila kriterije žirija, samo je dvoje najboljih otišlo u duel koji vodi do pobjede – super finalisti Anka i Nenad. Njihov posljednji zadatak bio je osmisliti jelovnik od tri slijeda bez zadanog recepta. Na setu showa dočekalo ih bezbroj namirnica koje mogu koristiti na različite načine u neograničenim količinama. U ovom zadatku kreativnost, maštovitost i inovativnost pri izradi jela trebala je doći do vrhunca jer su Anka i Nenad bili prisiljeni u tri sata skuhati jela koja im najbolje leže.

Nakon kušanja svih šest jela, žiri je donio odluku da su Ankin odrezak od tune uz salatu i orahe, svinjski lungić s pireom od tikve, mahunama i slaninom, te čokoladni biskvit s kremom od vanilije i šumskim voćem i čokoladni mousse dostojni jelovnika pobjednika.

Od odličnih ideja, vrhunskog okusa i arome do besprijekorne prezentacije, Anka je vladala kuhinjom, za razliku od Nenada koji zapravo i nije imao jasnu sliku što će skuhati u duelu. Sva tri slijeda, domaća tjestenina u umaku od bosiljka i pinjola, odrezak od tune i raka s povrćem, te skuta sa šumskim voćem kao desert, činili su se prejednostavnima za super finale.

„Nisam svjesna svega ovoga i iznenađena sam pobjedom! Nisam uopće slutila da bi mogla doći do kraja. A dvoboj s Nenadom je zaista bio najveći izazov. On je jedan od natjecatelja koji zaista ima zavidno znanje u kulinarstvu, stoga mi je pobjeda još slađa“ , izjavila je nakon proglašenja najbolja hrvatska amaterka u kuhanju.

Smirenost, organiziranost, volja za učenjem i ljubav prema kuhinji odlike su svakog pravog kuhara, a sve ih ima Anka Cvitanović, najmlađa natjecateljica i novopečena pobjednica prvog kulinarskog natjecanja kuhara amatera u Hrvatskoj!

Komentari (2)
Povezane vijesti

Ostale vijesti