Redatelj 'X-Mena' optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika!

četvrtak, 17. travnja 2014.

Bryan Singer navodno je 1999. godine drogirao i silovao 17-godišnjaka

Foto: PR Photos

Protiv Bryana Singera, redatelja, scenarista i producenta više od trideset filmova među kojima su i oskarovski Privedite osumnjičene te filmovi iz X-Men franšize, jučer je podignuta optužnica za seksualno zlostavljanje 17-godišnjeg dječaka na imanju u Los Angelesu i na Havajima.

Navodni prekršaj dogodio se 1999. godine te uključuje silovanje i drugu upotrebu sile kao i prisiljavanje na drogiranje kokainom te razvratne zabave, navedeno je u tužbi. "Optužbe navedene protiv Bryana Singera su neutemeljene.", rekao je Singerov odvjetnik Marty Singer.

"Sigurni smo kako će Bryan biti oslobođen u ovoj apsurdnoj i klevetničkoj tužbi. Očito je kako je slučaj otvoren u svrhu dobivanja pažnje javnosti jer je optužnica podignuta upravo u vrijeme kada Bryanov novi film (X-Men: Dani buduće prošlosti) treba stići u kina.", dodao je odvjetnik.

Tužitelj je 32-godišnji Michael F. Egan III, koji je u vrijeme zlostavljanja imao 17 godina. Egan se kao tinejdžer preselio u Los Angeles kako bi pokrenuo svoju glumačku karijeru. Egan navodi kako su mu Singer i ostali zaprijetili da će mu oko karijere u Hollywoodu pomoći ili ju uništiti, ovisno hoće li ih usrećiti.

"Hollywood ima problem sa seksualnim iskorištavanjem djece.", rekao je Eganov odvjetnik Jeff Herman, koji vodi slučajeve seksualnog zlostavljanja diljem zemlje. "Ovo je samo prvi u nizu slučajeva koje mislim pokrenuti kako bi govorio u ime tih žrtava i pokrenuo rješavanje te teme." zaključio je Herman.

M.M.Š.

Komentari (2)
Povezane vijesti

Ostale vijesti