Chuck (2007)

CHUCK (Originalni naziv)

akcija komedija drama

Otkrivši tajne šifrirane poruke obavještajnih službi mladić se nađe u opasnom svijetu tajnih agenata

 
Režija: Patrick R. Norris, Allan Kroeker, ...
Scenarij: Chris Fedak, Josh Schwartz, Allison Adler
Uloge: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez, Sarah Lancaster, Adam Baldwin

Filmografija

Gledatelji željni prvoklasne zabave - akcijskih scena, komičnih trenutaka, pa čak i dramske napetosti, sigurno će uživati u svjetskoj uspješnici „Chuck“, koja je osvojila gledatelje u Americi, ali i filmske profesionalce. Oni su je nominirali za sedam prestižnih TV nagrada, od kojih je osvojila „Primetime Emmy“ i onu američkih filmskih montažera („American Senior Editors“).

Chuck Bartowski (Zachary Levi) radi u prodavaonici elektronike "Kupi više" s najboljim prijateljem Morganom Grimesom (Joshua Gomez), a živi sa sestrom Ellie (Sarah Lanchester) i njenim zaručnikom. Kada Chuck slučajno otvori e-mail pun tajnih šifriranih poruka obavještajnih službi, memorira ih i nađe se u svijetu zakulisnih i opasnih igara. I sada, umjesto da se bori protiv kompjuterskih virusa, Chuck se mora suočiti s ubojicama i međunarodnim teroristima. Sa svim vrijednim tajnama, "spremljenim" u vlastitoj glavi Chuck postaje vrijedna vladina imovina pa bojnik John Casey (Adam Baldwin), iz Agencije za nacionalnu sigurnost, preuzima odgovornost zaštite, a Sarah Walker (Yvonne Strahovski), jedna od najboljih agentica CIA-e, postaje Chuckova partnerica i "djevojka". Chuck i Sarah hine da su par, a pravu istinu ne smiju reći nikome, čak niti svojim prijateljima i obiteljima, kako ne bi ugrozili njihove živote.

Zachary Levi pojavio se prvi puta 2001. na televizijskim ekranima, a danas, zahvaljujući  ulozi u hit seriji "Chuck", postao je poznato glumačko ime. Zachary svoju popularnost može zahvaliti prvenstveno "Chucku", no ova hit serija nije bila prva u kojoj se Zachary proslavio. Zapažen trag ostavio je u seriji "Less than perfect", a kasnije privukao pozornost i rolama u cjelovečernjim filmovima; "Kući debele mame 2" (2006),"Wieners" (2008), "The Tiffany problem" (2008)", "Shades of Ray" (2008), "Stuntmen" (2009) i drugima.

Karijera Zacharyjeve partnerice u seriji, Yvonne Strahovski, koja je proglašena jednom od najseksipilnijih žena 2008. prema magazinu "Wizard", strelovito je krenula uzlaznom putanjom nakon pojavljivanja u "Chucku". Samo ove godine Yvonne će se pojaviti u tri filma ("The Canyon", "Love and mortar", "I love you too") koja su u postprodukciji, dok četvrti čeka svoje pojavljivanje u 2010. ("Shadow from the sky").

Gledatelji RTL Televizije sjetit će se Johua Gomeza kao Scotta iz znanstveno-fantastične serije "Invazija". Josuha, između ostalog, bilježi i ulogu u četvrtoj sezoni popularne američke krimi serije „Without a trace", koja je ove godine 7. sezonom završila prikazivanje na američkoj televiziji.

Na karijeru Adama Baldwina nepotrebno je trošiti riječi. Sjajni karakterni glumac već nas skoro 3 desetljeća zabavlja na televizijskim ekranima i kino platnima. Dovoljno se prisjetiti uspješnijih i kultnih filmova poput Kubrickovog "Full metal jacket“ ili "Predator 2“, te  televizijskih uloga, poput one u kultnoj znanstveno-fantastičnoj seriji "Firefly“ ili onima u "Day Break“, ili "X-Files“.

 


Komentari (16)

Foto