ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Smrtonosni hitac (2008)

Killshot (Originalni naziv)

akcija triler drama

Okrutni profesionalni ubojica u lovu je na svjedoke koji ga mogu identificirati

 
Režija: John Madden
Scenarij: Elmore Leonard, Hossein Amini
Uloge: Mickey Rourke, Diane Lane, Thomas Jane, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson

Filmografija

Ovaj uzbudljivi triler ima brojne adute koji će privući filmofile i širu publiku. Ponajprije, riječ je o ekranizaciji romana legendarnog Elmora Leonarda, kultnog američkog romanopisca prema čijim su literarnim predlošcima nastali brojni sjajni filmovi poput "Drž'te maloga", "Jackie Brown" i "Daleko od očiju". Film je režirao ugledni John Madden, autor Oscarima nagrađenog hita "Zaljubljeni Shakespeare".

Okorjeli plaćeni ubojica Blackbird (M. Rourke) rado bi se povukao iz posla i smirio, no okolnosti mu to ne dopuštaju. Upozna mladog pokvarenjaka Richieja Nixa (J. Gordon-Lewitt) i s njim planira ucjenu. Spletom okolnosti njihov se put ukrsti s putem bračnoga para pred razvodom - Waynea (T. Jane) i Carmen (D. Lane) Colson. Colsonovi prežive susret s Nixom i Blackbirdom no postaju očevici njihova zločina i stoga su uključeni u program zaštite svjedoka. No nema te zaštite koja ih može sakriti od Blackbirda...
U glavnim ulogama su brojne holivudske zvijezde predvođene M. Rourkeom (Hrvač, Sin City) i kako godine prolaze sve ljepšom i boljom D. Lane (Nevjerna). Filmofilima vrijedi istaknuti i sjajnu fotografiju, za koju je zaslužan briljantni snimatelj Caleb Deschanel (Put u svemir, Pasija).

Komentari (14)

Foto