Laži nevjere i osjećaji (2004)

MENSONGES ET TRAHISONS ET PLUS SI AFFINITES (Originalni naziv)

komedija romantika

Priča o životnim i ljubavnim problemima mladog pisca ispraznih biografija poznatih osoba

 
Režija: Laurent Tirard
Scenarij: Laurent Tirard, Grégoire Vigneron
Uloge: Edouard Baer, Marie-Josée Croze, Clovis Cornillac, Alice Taglioni, ...

Filmografija

Vrlo duhovita i zabavna komedija koja na vrlo dobar način ismijava današnje društvo koje je "izbombardirano“ senzacionalističkim vjesticama o popularnim osobama, a zapravo površno i potrošno.

Raphaël (E. Baer) je poznati pisac senzacionalističkih biografija poznatih osoba, u sretnoj vezi s Muriel (M.-J. Croze), mladom arhitekticom koja ga jako voli. Jednoga dana on dobije ponudu da napiše biografiju Kevina (C. Cornillac), trenutno najpoznatijega francuskoga nogometaša. Kada se upoznaju, Raphaëlu se učini jako antipatičan i bahat i odluči odbiti ponudu izdavača za pisanje. Ali, slučajno sazna da je Claire (A. Tagloioni), njegova djevojka iz studentskih dana i njegova prva velika ljubav, u sretnoj vezi s Kevinom. Želeći ponovno stupiti s njom u kontakt, Raphaël se prihvati pisanja nogometaševe biografije i počne se s njime zbližavati. Uvjeren je da se na taj način neće zamjeriti Kevinu, a ni svojoj sadašnjoj djevojci…

Kroz brojne duhovite situacije redatelj Laurent Tirard (kojemu je ovo prvo dugometražno ostvarenje) priča priču o životnim problemima mladog pisca koji, ne bi li solidno zarađivao, mora pisati isprazne biografije umjesto onoga što bi zaista htio, a koji, kroz svoj posao, preispituje i svoje vlastite osjećaje, poglavito vezane uz djevojke. U filmu nastupaju izvrsni francuski glumci Edouard Baer i Clovis Cornillac.


Komentari (0)

Foto